Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor - Haberler - indir.com

Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 11:55:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz sene Google, açıkladığı Gooogle Maps AR navigasyon özelliği üzerinde çalışmalara 1 senedir devam ediyor. Sızıntılardan elde edilen bilgilere göre, Google özelliğini kısa bir süre önce özelliğini test etmeye başladı.

2018 yılında Google, I / O geliştiricileri konferansında firmanın Google Maps’in yürüyüş seven kişilerin gezmesini daha da kolaylaştıracak yeni bir özeliğini duyurmuştu. Artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde, uygulama size bulunduğunuz yere gerçek zamanlı olarak bakacak ve ekranda beliren oklar sizi nereye gideceğiniz hakkında bilgi verecek şeklinde olacağı yönünde bir açıklama gerçekleştirildi. Şu an ise Google’ın bu yeni artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip navigasyon uygulaması, devamlı olarak uygulamayı kullanan ve inceleyen yerel rehberler tarafından test edildiği sızıntı bir bilgi ile öğrenildi.

Google Maps API Herkese AçıldıGoogle Maps API Herkese Açıldı

Herhangi bir yeri ararken ya da konum seçerken, yeni bir AR (Artırılmış Gerçeklik) Başlat seçeneği eklendi. Bu seçeneği tıkladığınız zaman uygulama oldukça hızlı bir şekilde gerçek zamanlı bir görünüme geçerek aynı zamanda akıllı telefonunuzun kamerasından hareket etmesini sağlıyor. Kullanıcının tam olarak nerede olduğunu anlamay çalışan Google Maps, kameradaki görüntüyü Google’ın sunucularında depolanan sokak görünümü bilgileri ile eşleştiriyor. Akıllı telefonun ekranında animasyon bir şekilde oklar ortaya çıkarak, kullanıcıyı gitmek istediği yere kolay bir şekilde götürüyor. Google’ın Proje Yöneticisi Rachel Inman, Google Maps AR navigasyonunun “Metrodan iniyorum, ilk nereye gideyim?” tarzı sorular yönettiğiniz zaman hızlı bir şekilde size karar almanıza ve gitmenize yardımcı olacağını vurguluyor.


İlgili uygulamalar
Google Maps İle Mesafe ölçme işlemleri nasıl yapılır?Google Maps İle Mesafe ölçme işlemleri nasıl yapılır?
Google Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyorGoogle Maps “nereye gitsek” sorusuna cevap buluyor

PAYLAŞ