Google Maps'e Sade Tasarım ve Yeni Özellikler Geliyor - Haberler - indir.com

Google Maps'e Sade Tasarım ve Yeni Özellikler Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-01 16:34:59
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

Başarılarıyla her zaman için gündemde olabilmeyi başaran dev teknoloji firması Google, kullanıcılarına sunduğu hizmetler arasında en popüler olanı Google Maps hemen hemen dünya üzerinde herkes tarafından kullanılmaktadır. Son yıllarda çıkan Android ve IOS veri tabanlı cihazlarda olan navigasyon özelliğinde de Google haritaların kullanılmasıyla birlikte Google Maps'ın popülerliği arttı.

Google Yenilikleri
Google her geçen gün servislerine yenisini ekleyerek kullanıcılarına dünyayı parmaklarının arasına sunar. Her yaptığı yenilikte amacı öncelikle kullanıcıların kaliteli ve konforlu yaşam sürmesini sağlamaktır. En çok kullanılan servislerinden olan Google Maps'ta bu yeniliklere tabi tutulan ve kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen servisler arasında yerini alır.

Google Maps Yenilikleri
Google servislerinin en popüleri olan Maps, Google tarafından yenilenerek kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bulunduğunuz konumu, gitmek istediğiniz yeri size detaylıca isimleriyle ve fotoğraflarıyla gösteren Google Maps, yönünüzü tayin etmede en çok kullandığınız Google hizmetidir. Google sizlere daha iyi hizmet verebilmek ve işlerinizi kolaylaştırmak için servisi yenilemeyi tercih etti. Güncelleme yayınlamaya hazırlanan servis öncelikle tasarımından işe başladı

Google Maps Tasarımında Sadeleşme
Google Maps Android, web ve IOS veri tabanlı cihazlarda kullandığı renk paletinde dikkat çekici renkleri tercih etmişti. Yenilediği renk tasarımında ise renk paleti olarak Google daha sade ve ana yolları ön plana çıkaran renk desenlerini uygulamaya başladı. Bağlantı yollarını ve diğer yolları gösteren renkler ve kenarlıkları sade ve haritanın bütünüyle uyumlu olacak şekilde tasarlandı.

Google Maps Tipografi Sadeleşmesi
Google Maps renk uyumları yanı sıra tipografi üzerinde de çalıştı. Sunduğu çalışmayla birlikte sokak ve cadde isimlerinin daha kolay okunabilmesi için kolaylık getirdi. Google maps'tan yararlanan kullanıcıların hem renk sadeleşmesi hem de yazıların okunabilir hale gelmesinden memnun kalacağı kesin gibi görünüyor. Servisin son halinde bir de kullanıcıların haritadaki bölgeye yakınlaştıklarında işletme yerlerini detaylı şekilde gösteriyor. Yani aradınız yerde bulunan restoranlar, cafeler, barlar detaylı şekilde karşınıza çıkıyor. Güçlendirilmiş algoritmayla hazırlanan Google Maps'i kullanmak için öncelikle güncelleme yapmanız gerekiyor. Ardından kullanmaya başlayabilirsiniz.

 





PAYLAŞ