Facebook Hesabınızda Doğum Tarihi Gizleme İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Facebook Hesabınızda Doğum Tarihi Gizleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-06 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Sosyal medyalar arasında en çok tercih edilen ve en fazla kullanıcı sayısına sahip olan Facebook, kullanıcıların kişisel bilgilerini kullanarak zaman zaman çeşitli sürprizler sunuyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise kullanıcıların doğum günlerinde ana sayfada görünen eğlenceli kutlama mesajlarıdır. Herkes tarafından bilindiği üzere Facebook, doğum tarihiniz geldiği gün, sizin doğum gününüzü arkadaşlarınıza aynı gün içerisinde bildirim yolu hatırlatarak doğum gününüzü kutlamalarını sağlıyor. Sizi bu şekilde arkadaşlarınıza hatırlatan bu özellikten hoşlanmıyor da olabilirsiniz. Yani bazı kullanıcılar doğum gününün Facebook arkadaşlarına bildirilmesini istemiyorlar. Yakın arkadaşlarının zaten doğum günlerini hatırlamaları gerektiğin ve bu sayede de kutlayacaklarını düşünüyorlar. 

Hatta kullanıcılar için Facebook'un bu şekilde bir sistem üzerinden kullanıcıların özel günlerini hatırlamayan kişilere hatırlatarak samimiyetsiz bir durum ortaya çıkarıyor. Facebook'un doğum gününüzü arkadaşlarınıza bildirmesini istemiyorsanız bunu yapmak için çeşitli yöntemler mevcuttur. Uygulamanızı kendi tercihiniz doğrultusunda kişiselleştirecek ve çeşitli seçenekleri kullanarak daha kullanışlı bir uygulama elde edeceksiniz. Bu yazımızın içeriğinde, Facebook uygulaması üzerinden doğum günü ayarlarını kendi tercihleriniz doğrultusunda kişiselleştirecek ve arkadaş listesinde yer alan kişilere doğum günü mesajı göndermeme ayarlamalarını nasıl yapacağınız konusunda bilgi edineceksiniz. Facebook doğum günü bilgilerini gizleme adımlarını takip etmek için yazımızı okumaya devam edin;

Facebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli OlduFacebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli Oldu

Facebook Mobil'de Doğum Günü Gizleme

1. Adım: Gizleme işlemlerinizi yapmadan önce ilk olarak Facebook mobil uygulamasında hesabınızda oturum açın.

2. Adım: Hesabınıza girdiğinizde anasayfa da karşınıza çıkan profil resminize basarak profil ana sayfanıza geçin.

3. Adım: Profil ana sayfanızda fotoğraflarımızın hemen alt kısmında yer alan "Kendin Hakkında Daha Fazlasını Gör" adında bir buton bulunuyor, bu butona basarak işlemlerinize devam edin.

4. Adım: Sayfanın alt kısmına indiğinizde doğum tarihinizin yazdığı alan ile karşılaşacaksınız, bu alanın sağ tarafındaki kalem işaretine basarak yeni menü açılmasını sağlayın.

5. Adım: Ardından karşınıza çıkan yeni menüden, Facebook'da doğum tarihimizi kimlerin görebilmesini istediğinizi ayarlıyorsunuz. Hatta isterseniz sadece kendimiz görebileceğimiz şekilde ayarlarsak herkesten gizlemiş oluruz. Bu şekilde işlemlerinizi mobilden tamamlamış olursunuz.

Facebook Web'de Doğum Tarihi Gizleme

1. Adım: Web tarayıcınız üzerinden Facebook hesabınıza giriş yapın ve profil sayfanıza geçiş yapın.

2. Adım: Profil sayfasında bulunan Hakkında menüsüne tıklayın.

3. Adım: Doğum tarihinizin yazılı olduğu alana farenizi getirin, "İletişim ve temel bilgilerini düzenle" yazısı belirecek. 

4. Adım: Son olarak doğum tarihinin sağında bulunan "Düzenle" seçeneğine tıklıyoruz ve doğum tarihi ayarlarını istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz. 

Doğum günü bilgilerinizin Facebook üzerinden görüntülenmesini istemiyorsanız bunu yapmak için sadece bir kaç adımı takip edebilir ve söz konusu bu işlemleri anında gerçekleştirebilirsiniz. İnsanların doğum gününüzü Facebook'un bildirimi ile öğrenerek kutlama yapmalarını sağlamak yerine doğum günü bilgilerinizi gizleyerek sadece hatırlayanların kutlamasını sağlayabilirsiniz. Bu çok daha doğru bir seçim olacaktır. Akıllı cihazınızı ve uygulamalarınızı kendi tercihleriniz doğrultusunda geliştirmek isterseniz sizde basit yöntemler ile bu işlemleri anında halledebilirsiniz. 


Facebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama ZamanaFacebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama Zamana
Facebook'ta Gerçekleşen Oylama Mark Zuckerberg Lehine SonuçlandıFacebook'ta Gerçekleşen Oylama Mark Zuckerberg Lehine Sonuçlandı
Facebook'tan Yapay Zeka Destekli Sesli Asistan YoldaFacebook'tan Yapay Zeka Destekli Sesli Asistan Yolda

PAYLAŞ