Facebook'tan Yapay Zeka Destekli Sesli Asistan Yolda - Haberler - indir.com

Facebook'tan Yapay Zeka Destekli Sesli Asistan Yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 19:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook kendi sesli asistanı üzerinde çalışmaya başladığını ve ara yüzle desteklenecek bu asistanın gelecek senelerde kullanıcılara sunulacağını açıkladı.

Bildiğiniz üzere Facebook yapay zeka teknolojisinin kullanım alanını yaygınlaştırmak ve bu teknolojiyi ileri boyutlara taşımak için senelerdir çalışmalarına devam ediyor. California’da düzenlenen yıllık F8 Geliştiriciler Konferans’ında Mark Zuckerberg Facebook’un konuşmalara yanıt verebilecek olan bir sesli asistan üzerinde çalışmalara başladığını açıkladı.

Facebook'dan yapay zekaya sahip sanal asistan geliyor!Facebook'dan yapay zekaya sahip sanal asistan geliyor!

Gelecek senelerde Facebook yapay zeka teknolojisi kullanılarak ara yüzlere sahip olacağını açıklayan Zuckerberg bu teknolojiyi en kısa zamanda hayata geçirmeyi umduklarını da belirtti.

Facebook’un Sesli Asistanı

Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!

Bir sosyal ağ devi olan Facebook için bu gelişmenin çok önemli olduğunun altını çizmekte fayda var. Sesi asistan desteği şuan da, Apple Siri uygulamasında, Google sesli asistan da ve Amazon şirketinin Alexa isimli robotunda kullanılsa da, bu teknolojiyi şimdilik bir cihaz desteği dışında düzgün bir biçimde sağlayan firma olmamasıyla birlikte, hiçbir sosyal medya uygulamasında da sesli asistan yok. Bu nedenle Facebook bunu gerçekleştirdiğinde bir ilke imza atmış olacak.

Facebook’tan yapay zeka sözü!

Facebook’un bu ara yüzü nasıl geliştireceği ise gizemini koruyan bir konuyken bu asistanın Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Messenger’a entegre edilip edilmeyeceği de merak ediliyor.

Facebook’un kendi Kripto parasını piyasaya sürmek için uğraştığını da göz önünde bulundurursak, tüm bu çalışmaların Mark Zuckerberg’ün yeniliklere imza atarak, Facebook’u eski popülerliğine getirmek için olduğu varsayımı da yanlış bir çıkarım olmaz.


İlgili uygulamalar
Facebook, Yapay Zeka İle Videoda Yer Alan Kişileri Oyun Karakteri YapıyorFacebook, Yapay Zeka İle Videoda Yer Alan Kişileri Oyun Karakteri Yapıyor
Facebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli OlduFacebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli Oldu

PAYLAŞ