Facebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli Oldu - Haberler - indir.com

Facebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-28 10:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bir süredir Facebook'un kendi kripto parasını çıkaracağı hakkında bilgiler ile karşı karşıya kalıyoruz. Facebook'un çıkaracağı kripto para biriminin adının ne olacağı da uzun zamandır konuşulan bir konuydu. Şimdi ise Facebook'un kripto para biriminin adının GlobalCoin olacağı yönünde Facebook Coin adına bu yaz sonlarında çok daha detaylı bilgi elde edeceğimizi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra aynı zamanda yıl sonuna kadar ya da gelecek yıl GlobalCoin sektörde aktif olarak kullanılmaya başlanacak. 

Facebook bununla da yetinmeyerek kendi kripto para birimini çıkaracağı gibi aynı zamanda Libra Network adını verdiği finans ve teknoloji şirketinin kayıt bilgilerini İşviçre'de yaptı. Geçtiğimiz aylarda kullanıcıların kişisel bilgilerini sızdırdığı yönünde haberler ile gündemde yerini alan Facebook, bugünlerde ciddi çalışmalara imza atarak sektörde yerini sağlamlaştırmaya yönelik hareket ediyor. Facebook'un söz konusu finansal ve teknoloji şirketinin vereceği hizmetleri geliştirmek ve bununla ilgili yazılımları sağlamak amacıyla kurulmasını hedefliyor. Libra Network desteği sayesinde, sosyal medya devi Facebook, kullanıcı ile gelecek zamanlar içerisinde kripto para birimi ile alışveriş yapacak gibi gözüküyorlar. 

Facebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli OlduFacebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli Oldu

GlobalCoin ile ilgili bilgiler şu an için oldukça kısıtlıdır. Sosyal medya devi Facebook, yazın sonlarına doğru çıkarması beklenen krito para birimi için çok daha net bilgileri yılın son günlerinde doğru sağlanacağı biliniyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda şimdilik kripto para GlobalCoin'in 10'dan fazla ülkede kullanılacağı ve kullanıcıların banka hesaplarına ihtiyaç duymadan şirket tarafından sağlanan güvenli bir sistem üzerinden ödeme işlemleri gerçekleştirilecek. Yenilikçi düşüncesini hayata geçirmek adına çalışmalarına hızla devam eden şirket yakın zamanda bu işlemlerini aktif hale getirecek. Bilindiği üzere kripto paralar birçok sektörde şu an için aktif olarak kullanılıyor. Facebook'da kripto parasını üreterek kendi ürünlerinde kullanan isimler arasında yerini almaya hazırlanıyor. 

Facebook'tan GlobalCoin geliyor

Sosyal medya şirketi Facebook, üreteceği GlobalCoin adlı kripto parasını kullanıcılarına sunmadan önce birçok teknik ve yasal düzenlemeler ile ilgilenmesi gerekiyor. Şu an için gereken adımlar üzerinde çalışan şirket gelecek aylar içerisinde kripto parasını aktif hale getirecek ve kendi ödeme işlemlerinde de kullanmaya başlanacak. Şu an için şirket üreteceği kripto para ile ilgili hiç bir açıklamada bulunmazken, bu paranın stablecoin yani şöyle ki ABD dolarına endeksli bir şekilde işlem gören stabil kripto para birimi olarak tasarlanacağı hakkında bilgiler mevcuttur. Bu sayede Bitcoin adlı kripto para birimlerinde görülen piyasa hareketliliğinden etkilenmemesi de hedefler arasındadır. 

Facebook, teknolojik gelişmeleri takip ederek kendi bünyesinde de bu yenilikleri uygulamaya yönelik çalışmalar yapıyor. Şu an için bunun en büyük örneklerinden biri kendi kripto parasını üretiyor olmasıdır. Henüz çalışma aşamasında olan bu proje hakkında zaman zaman çeşitli bilgiler ile karşı karşıya kaldık. Fakat bunlar sızıntı haber olduğu için kesinlik içermemektedir. Konu ile ilgili sosyal medya devi Facebook tarafından ise herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Bu sebeple konu hakkında kesin bir bilgi aktaramıyoruz, fakat elde edilen bilgiler doğrultusunda yakın zamanda Facebook açısından parlak dönemler ile karşılaşacağız gibi gözüküyor. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ