Facebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama Zamana - Haberler - indir.com

Facebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama Zamana

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 16:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook'un yeni yönetim kurulu toplantısında Mark Zukerberg'in şirketin yönetim kurulu başkanlığını bırakması oylamaya sunulacak!

Mark Zuckerberg bildiğiniz üzere Facebook’un hem CEO’su hem de şirketin yönetim kurulu başkanı. Ancak Facebook’ta yaşanan veri sızdırma suçlarından dolayı geçtiğimiz günlerde Zuckerberg bu konu nedeniyle sıkıntılar yaşamış ve yönetimden çekilmesini talep edenler olmuştu. Bugün ise Zukerberg’in yönetim kurulu başkanlığının tehlikede olduğu öğrenildi. Facebook’un bugün gerçekleştirecek olduğu yıllık genel kurulda daha önce talep edilen Zuckerberg’in başkanlığı bırakması yönündeki talebin onaylanması beklenildiği öğrenildi.

Facebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü SuçluyorFacebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü Suçluyor

Mark Zuckerberg’in şirketin yönetim kurulu başkanlığını bırakmasını isteyenler bulunuyor. Zukerberg’in tek bir görevde yer almasını daha doğru bulanlar kendisinin CEO görevine ve şirketi direkt olarak yönetmeye daha iyi odaklanabileceğini düşünselerde Zukerberg’in bu oylamayı kaybetmesi ihtimali oldukça düşük.

Facebook şirketinin yüzde 60’lık hisselerinin kontrolü Mark Zukerberg’un kontrolünde. Ancak yine de bugün yapılacak olan bu oylamada çıkacak olan oyların oranın Zuckerberg’e duyulan güveninde ölçülmesi bakımından önemli olacağı düşünülmekte.

Mark Zukerberg Yönetim Kurulundan Çıkarılacak Mı?

Mark Zuckerberg’e, Facebook'un Kurucu Ortağından Suçlama

Trillium Varlık Yönetimi şirketi sektörün en önde gelen yatırım şirketleri arasında yer almakla birlikte aynı zamanda Facebook’un hissedarlarından da biri. Şirketin Facebook’ta sahip olduğu hisselerin değeri 7.5. milyon dolar. Facebook’un gelişmesinde izlediği tavırda oldukça önemli bir noktada yer alıyor. Şirket yöneticileri, Zukerberg’in Facebook yönetim kurulu başkanlığını bırakmasını savunan en güçlü kaynakları arasında yer alması, işleri kızıştıracak bir etkiye sahip.

Trillium’un kıdemli başkan yardımcısı olan Jonas Kron ise konuyla ilgili olarak, Facebook’un dünyanın en yüksel profile sahip olan şirketlerden biri olduğunu ve bir kişinin şirket için iki önemli görevi birden üstlenmiş olduğunun altını çizerek, Zukerberg’in yönetim kurulu başkanlığını bırakırsa şirketin CEO’suna daha iyi odaklanabileceğini savunuyor. “Önünde bu durumu temsil eden Alphabet’ten Larry Page ve Microsoft’tan Bill Gates gibi örnekler var. Bunun atması kolay bir adım olmadığının farkındayım, ancak ortaya çıkacak sonuç hem kendisinin hem de hissedarların yararına olacak.” Açıklamasını yapan Jonas Kron bu olayı sadece bir iş stratejisi olarak gördüğünü de anlattı.

2018'in En Çok Zarar Edeni Mark Zuckerberg Oldu

Zukerberg’ün Fazla Güce Sahip Olduğu Düşünülüyor

Bildiğiniz üzere konu ile ilgili olarak bir süre önce Facebook’un eski güvenlik şefi olan Alex Stamos’da Zukerberg’e CEO’luğu bırakması yönünde bir çağrıda bulunmuştu. Kanada’da düzenlenen bir konferansta bu konuyu dile getiren Stamos, Zukerberg’un elinde şirketle ilgili çok fazla gücün bulunduğunu ifade etmişti.

Zuckerberg'e Facebook Hissedarlarından Kötü Haber

Mark Zukerberg’ın Facebook’un yönetim kurulu başkanlığını ya da şirket CEO’luğunu bırakarak iki görevden birini seçmesi konusuna ise, Zukerberg bu çağrıyı yapanlara Facebook’un dünyada eşi benzeri bulunmayan bir şirket olduğunu ve şirketi daha güçlü bir şekilde inşa etmek isterlerken bir şeyleri de dağıtabileceklerini söyleyerek, “İnsanların bizi hatalarımızdan ders alıp almadığımıza göre değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum.” Açıklamasında bulunmuştu.

Bugün düzenlenecek olan yönetim kurulu toplantısında Zukerberg’in yönetim kurulu başkanlığından alınması düşük bir durum olsa da, yapılan oylama sonucunda Zukerberg’ün iki görevi de üstlenmesine karşı olanların sayısının ilerleyen zamanlarda değişken olabileceğini söylemek yanlış bir çıkarım olmaz.


İlgili uygulamalar
Facebook Algoritma Değişikliğine GidiyorFacebook Algoritma Değişikliğine Gidiyor
Facebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta ZorlanıyorFacebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta Zorlanıyor

PAYLAŞ