Facebook'ta Gerçekleşen Oylama Mark Zuckerberg Lehine Sonuçlandı - Haberler - indir.com

Facebook'ta Gerçekleşen Oylama Mark Zuckerberg Lehine Sonuçlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Mark Zukerberg'in Facebook şirketindeki gücünü azaltmaya yönelik olan fikirler dün akşam yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek reddedildi.

Bildiğiniz üzere dün Facebook’un yönetim kurulu toplantısı vardı. Toplantının  en önemli konularından biri ise, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in şirketin yönetim kurulu başkanlığından ayrılmasının talep edilmesiydi. Bu talep hissedarlar tarafından destek görürken, bazı hissedarlar tarafından tepkiyle karşılanıyordu. Zuckerberg ise kendisine CEO’luk ya da yönetim kuruşu başkanlığı arasında bir seçim yapmasının talep edilmesini doğru bulmuyor ve bunun Facebook’un büyümesinde doğru adımların atılmasını engelleyeceğini savunuyordu. Dün akşam saatlerinde yönetim kurulu bir araya gelerek konu hakkında uzun bir toplantı yapması sonucu Mark Zuckerberg ve Facebook’un geleceği belli oldu.

Facebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü SuçluyorFacebook, Yakın Şirketlere Veri Satmak nedeniyle Mark Zuckerberg'ü Suçluyor

Facebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama Zamana

Hissedarlardan bazıları Mark Zukerberg’ün şirketin CEO’su olarak bazıları ise yönetim kurulu başkanı olarak yola devam etmesinde ısrarcı olsa da, dün gerçekleştirilen toplantıda hissedarların bu iki farklı görüşü yönetim kurulu tarafından reddedildi.

Zukerberg Görevlerine Devam Edecek

Color Of Cahnge isimli kar amaçlı çalışmayan kurumun başkanı Rashad Robinson, Facebook şirketinin isminin son zamanlarda çok fazla skandalla gündeme geldiğinin altını çizerek, şirketin büyüklüğü de göz önünde bulundurulduğunda, yönetim ile ilgili tüm yükün Zuckerberg’e yüklenemeyeceğini belirtti ve CEO’luk görevine odaklanması gerektiği görüşünün yanında yer alanlar arasındaydı.

Mark Zuckerberg ifade vermek zorunda kalacak!

Ancak Robinson’un yanı sıra yönetim kurulundaki Zuckerberg’in gücünü azaltmak isteyenler arasında en önemli isim Trillium Asset Management’ti. Trillium, Facebook şirketinin Mark Zuckerberg’ın şirket CEO’luğunu bırakması görüşüne sahipti. Zuckerberg yerine şirketin bağımsız bir CEO tarafından yönetilmesini savunuyordu. Trillium 7 milyon dolar değerinde hisseyle şirketin kararlarında önemli bir rol alsa da, Mark Zuckerberg Facebook’un yüzde 60’lık hissesine sahip. Bu nedenle de Zukerberg’ün her oyu 10 oy değerine sahip. Sunulan her iki görüşte Zuckerberg ve Facebok yönetim kurulunda bulunan diğer yetkililer tarafından oy çokluğuyla reddedildi.

Zuckerberg’in gücünü düşürmek isteyen firmaların bunu başaramamasının bir nedeni de, kendi içlerinde hem fikir olamayıp kurula iki farklı görüşle başvurmalarından kaynaklandığını söylemek yanlış bir çıkarım olmasa da, Zuckerberg’ uzunca bir süre Facebook’ta yönetim kurulu başkanlığına ve şirket CEO’luk görevine devam edecek gibi duruyor.


İlgili uygulamalar
Mark Zuckerberg’e, Facebook'un Kurucu Ortağından SuçlamaMark Zuckerberg’e, Facebook'un Kurucu Ortağından Suçlama
Facebook Kurucu Ortağı Tarafından Suçlanan Zuckerberg'den Cevap GecikmediFacebook Kurucu Ortağı Tarafından Suçlanan Zuckerberg'den Cevap Gecikmedi

PAYLAŞ