Analistlere göre Apple 1 milyon iPhone kullanıcısına ulaştı - Haberler - indir.com

Analistlere göre Apple 1 milyon iPhone kullanıcısına ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 10:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Söz konusu Apple olduğunda isabetli tespitleriyle nam salan analistler arasında olan Neil Cybart, Apple'ın toplamda 1 milyar iPhone kullanıcısı barajını aştığını söyledi.

Teknoloji dünyasında en güvenilir Apple analistlerinden biri olarak tanınan Neil Cybart, ABD merkezli şirketin önemli bir kilometre taşını geride bıraktığını iddia etti. Konuyla ilgili olarak Above Avalon blogda yeni bir yazı yayımlayan Cybart, Apple’ın geçtiğimiz ay itibariyle toplamda 1 milyar iPhone kullanıcısına ulaştığını tahmin ettiğini açıkladı.

Apple AirTags ile ilgili yeni iddialar gündeme geldiApple AirTags ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi

Hatırlarsanız ABD merkezli teknoloji devi 2018 senesin de yıllık kullanıcı sayısını açıklamayı bırakma kararı almıştı. O günden sonra senede kaç adet iPhone sattığı tam olarak bilinmeyen şirketin 2018 senesinde iPhone satışlarında zirveyi gördüğü ancak sonrasında iPhone satışları düşüşe geçtiği için de satış adedini açıklamayı bıraktığı söyleniyordu.

Apple 2020 yılının ilk çeyreğine ait mali bilançosunu açıkladı

Cybart’a göre ise Apple’ın iPhone satışlarında düşüş yaşıyor olması, şirket için işlerin kötüye gittiğini göstermiyor. Cybart, Apple’ın Wall Street’teki yatırımcıların iPhone satışlarına bakarak yanlış anlamlar çıkardığını bildiğini ve şirketin bu yüzden iPhone satış adedi hakkında bilgi vermeyi bıraktığını belirtiyor. Cybart’a göre iPhone kullanıcı sayısının satış adediyle ölçülemez.

Cybart’ın  Android telefonlardan iPhone’a geçen kullanıcı sayısı, mevcut iPhone’unu yükseltenlere oranla oldukça az. Apple’ın sadık  sadık bir kullanıcı kitlesi olduğu çıkarımının söylenebileceğini dile getiren Cybart, satış adedinin ikinci el iPhone alım-satımlarını ya da aile içi iPhone takasını göstermediğinin altını çizdi.

Gelen bilgiler doğrultusunda Apple’ın 2019 senesinin başında 900 milyon iPhone kullanıcısına sahip olduğu biliniyor. O günden bu güne kadar iki yeni iPhone serisi ve fiyat açısından daha düşük olan birkaç model tanıtan şirketin 1 milyar iPhone kullanıcısına ulaşmış olmasının mümkün olduğunu söylemek yanlış olmaz.


Google, varsayılan arama motoru için Apple'a 12 Milyar Dolar ödüyorGoogle, varsayılan arama motoru için Apple'a 12 Milyar Dolar ödüyor
Apple'un ürün pazarlama stratejileriApple'un ürün pazarlama stratejileri
Samsung'ta Apple'ın izinden gidiyorSamsung'ta Apple'ın izinden gidiyor

PAYLAŞ