Samsung'ta Apple'ın izinden gidiyor - Haberler - indir.com

Samsung'ta Apple'ın izinden gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 11:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung kullanıcılarını kızdıracak bir karar aldı. Gelen sızıntılardan elde edilen bilgilere göre Apple’ın ardından Samsung’ta kutu içeriğinde sadeleşmeye gidecek.

Bildiğiniz Huawei, Xiaomi, OPPO gibi markaların akıllı telefonlarının kutu içeriği oldukça sade. Maliyeti düşürmek için kutudan kulaklık aksesuarını çıkarmayı tercih eden şirketleri Apple’da takip etme kararı almıştı. Kısa bir süre önce yeni akıllı telefonlarını tanıtan teknoloji devinin yeni akıllı telefon modelleri özellikleriyle tüketicileri tatmin edecek olsalar da kutu içeriği, cihazlardan daha fazla konuşuldu. Apple, konuyla ilgili açıklamalarında kutu içeriğinde artık şarj cihazı ve kulaklık olmayacağını açıklamıştı. Tüketicilerden tepki çeken bu kararın ardından benzer bir hamlenin de Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’tan geleceği söyleniyor.

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybettiSamsung Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti

Samsung Galaxy S21 ekranı düz tasarımlı olacak

Aslına bakarsak Samsung hakkında gündeme gelen bu iddialar yeni değil. Hatırlarsanız benzer bir söylenti Temmuz ayında da gündeme gelmişti. Samsung’un bu konu hakkında herhangi bir resmi açıklama yapmaması hatta üzerine iPhone 12 duyurulduktan sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla iPhone 12 ailesinin kutu içeriği ile dalga da geçmesi söylentileri unutturdu. Fakat Güney Kore'den gelen son bir rapor Samsung’un gerçekten böyle bir hamle eşiğinde olabileceğini gözler önüne serdi. Samsung'un Galaxy S30/S21 serisiyle kutu içeriğini sadeleştireceğini ortaya koyuyor.

Sektör içinden sızan iddialara göre Samsung 2021 yılının başında piyasaya süreceği yeni Galaxy S serisi akıllı telefonlarla birlikte kutudan şarj cihazını ve kablolu kulaklığı çıkaracak. Bu iddianın gerçek olup olmadığı şu an için kesin olmasa da  Samsung'un, bu karar uygulaması durumunda tıpkı Apple gibi eleştiri oklarının merkezine oturacağını söylemek yanlış olmaz.


Fakat kutu içeriğini azaltmak, Apple'ın olduğu gibi Samsung'un da maliyeti düşürmek aşından işine gelecek bir adım. Çünkü kutu içeriğinin azalması ürün kutusunun azalması anlamına geliyor. Son dönemlerde amiral gemilerinin yüksek fiyat etiketiyle eleştiriler alan Samsung için bu hamle maliyeti düşürmek için geçici bir çözüm olabilir gibi duruyor. Samsung’un bu konuda nasıl bir adım atacağını ilerleyen zamanlarda birlikte göreceğiz.


Samsung ve Stanford Üniversitesi ortaklığı ile 10.000 PPI ekran geliştirildiSamsung ve Stanford Üniversitesi ortaklığı ile 10.000 PPI ekran geliştirildi
Huawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patentHuawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patent

PAYLAŞ