Apple 2020 yılının ilk çeyreğine ait mali bilançosunu açıkladı - Haberler - indir.com

Apple 2020 yılının ilk çeyreğine ait mali bilançosunu açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-29 21:31:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple, 2020 yılının ilk çeyreğine yönelik mali raporlarını açıkladı. Hisse başı 4.99 dolar kazanç ile beraber şirket 91.8 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmış durumda. ABD’li şirket göstermiş olduğu bu gelir rakamı ile tarihinin en iyi performansına imza atmış durumda. Henüz 2020 yılının ilk ayı dolmadan, şirketin ilk çeyrek mali raporlarını açıklaması garip gelmiş olabilir. Ancak ABD, diğer ülkelerden farklı olarak bir mali yıl tablosuna sahip durumda. Bu sebepten ötürü ABD’de mali yıl, Ekim ayında başlıyor ve ilk çeyrek dönemi ise ekim kasım ve aralık aylarını kaplamış oluyor. Bununla beraber ise Apple’ın 2020 ilk çeyrek mali bilançosu açıklanmış oluyor. Bu açıklanmış olan raporun Ekim – Aralık 2019 dönemini kapsadığını belirtelim.

Apple 2020 ilk çeyrek raporu ile performans rekoru kırdı

Apple'ın yakında tanımak için hazırlandığı yeni ürünlerApple'ın yakında tanımak için hazırlandığı yeni ürünler

Yeni yılın ilk finansal raporlarına göre Apple, 2019’un birinci çeyreğine göre yüzde 9 artış sergilemiş ve 91.8 milyar dolar gelir sağlamıştı. Son dönemdeki iPhone cihazlara olan ilginin artması ile beraber bu çeyrekte 9.6 milyar dolar işletme gideri ve yüzde 38.4 brüt kar marjı bildirildi. Apple CEO’su olan Tim Cook ise konu hakkında "iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modellerimize yönelik yoğun talep ile Hizmetler ve Giyilebilir Ürünler segmentindeki üstün başarımız sayesinde, Apple'ın şimdiye kadarki en yüksek üç aylık gelirine ulaştık” ifadelerini kullandı. Dünya üzerindeki aktif cihaz sayılarının 1,5 milyara ulaştığını belirten Cook, “Bunu müşterilerimizin memnuniyeti, katılımı ve bağlılığı açısından güçlü bir kanıt olarak görüyoruz” sözlerini dile getirdi.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise iPhone satışlarından 52 milyar dolar kazanan Apple, bu çeyrekte 56 milyar dolar kazanmayı başardı. Şirketin güvenmiş olduğu segmenti olan hizmet geliri yıllık olarak yüzde 17 artış ile 10.9 milyar dolar seviyesinde 12.7 milyar dolara yükseldi. Giyilebilir ve ev teknolojileri tarafında 2019’un ilk çeyrek rakamlarına göre yaklaşık 3 milyar dolar artış sergiledi ve gelirini 10 milyar dolar seviyesine getirdi. Ayrıca iPad tarafında yüzde 11 düşüş yaşadı ve 6 milyar dolar gelir elde ederken, Mac gelirleri ise yüzde 3 oranda düşerek 7.2 milyar dolara gerilemiş oldu.


Apple iMAC için kavisli ekran patenti aldı!Apple iMAC için kavisli ekran patenti aldı!
Apple iPhone üretim sayısıyla rekor kıracakApple iPhone üretim sayısıyla rekor kıracak

PAYLAŞ