2008 ve 2020 yıllarına göre Facebook'un popülerlik haritası - Haberler - indir.com

2008 ve 2020 yıllarına göre Facebook'un popülerlik haritası

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-05 13:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Sosyal medyalar üzerinde araştırma yapan bir şirket 2008 ve 2020 yıllarında ülkelere göre hangi sosyal medya platformlarının popüler olduğunu açıkladı

Günümüzde dünyanın en popüler sosyal medya uygulamasının Facebook olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak bu durum her zaman böyle değildi. Visual Capitalist araştırmacıları, yeni bir araştırmayla Facebook’un 2008 ve 2020 yıllarındaki popülaritesini ortaya koyan bir harita oluşturdu.

Microsoft ve Google, Facebook'un kötü şöhretli casus yazılım satıcısına karşı yasal mücadelesine katılıyor!Microsoft ve Google, Facebook'un kötü şöhretli casus yazılım satıcısına karşı yasal mücadelesine katılıyor!

2008 yılında ülkelere göre en popüler sosyal medya platformları

2020 yılıyla karşılaştırmadan önce 2008 yılındaki sosyal medya platformlarının dağılımına incelediğimizde küresel bir popülariteden bahsetmek çok da mümkün değil. 2008 senesinde bugünlerde adını bilmeyenlerin olduğu MySpace platformu Kuzey Amerika ve Avrupa’da öne çıkıyor. Ancak o yıllarda hiçbir sosyal medya platformu Facebook’un bugün ulaşmış olduğu popülerliğin yanına bile yaklaşamıyor.

2020 yılında en çok indirilen sosyal medya uygulamaları açıklandı

Haritaya baktığımızda bazı Orta Afrika ülkeleri dışında tüm ülkelerde sosyal medyanın yaygın bir şekilde kullanıldığını söyleyebiliriz. 2008 yılı için oluşturulan bu haritada Türkiye, İspanya gibi bazı büyük ülkelerde hangi sosyal medya uygulamalarının popüler olduğuna ait veriler bulunmuyor.

2020 yılında ülkelere göre en popüler sosyal medya platformları

2020 yılında baktığımızda ise sosyal medya platformlarının 2008’deki rekabetlerinden iz kalmadığını görüyoruz. Günümüzde 167 ülkeden 151’inde en popüler sosyal medya platformu Facebook olarak karşımıza çıkıyor Facebook, bu popülaritesini WhatsApp, Instagram ve Oculus ile de ciddi bir oranda destekliyor. Şirketin kendi tahminlerine göre dünya nüfusunun yüzde 40’ı, Facebook’un sahip olduğu platformlardan en az birini kullanıyor.

Ancak Çin’de Facebook’un yasak olduğunu, Rusya ve eski Sovyetler Birliği ülkelerinde de hiçbir zaman ana akım sosyal medya uygulaması olamadığını göz önünde bulundurursak şirketin bugün bile hala zirveyi görmediğini söylemek yanlış olmaz. Bunun yanı sıra Facebook’un son yıllarda karıştığı veri ihlali skandalları ve şirket hakkında açılan tekelcilik soruşturmaları da Facebook’un ilerleyen zamanlarda bile “zirveyi” hiçbir zaman görememesine neden olabilir. 

 


İlgili uygulamalar
YouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilirYouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilir
Facebook yeni özelliğiyle grup yöneticilerini ön plana çıkarıyorFacebook yeni özelliğiyle grup yöneticilerini ön plana çıkarıyor

PAYLAŞ