Microsoft ve Google, Facebook'un kötü şöhretli casus yazılım satıcısına karşı yasal mücadelesine katılıyor! - Haberler - indir.com

Microsoft ve Google, Facebook'un kötü şöhretli casus yazılım satıcısına karşı yasal mücadelesine katılıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-23 19:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Microsoft, Google, Cisco ve VMware dahil olmak üzere bir grup yüksek profilli teknoloji şirketi, Facebook'un NSO Group'a karşı yasal eylemini desteklemek için bir amicus brifingi açtı. Facebook'a ait WhatsApp, geçen yıl casus yazılım satıcısına dava açtı ve yazılımının mesajlaşma hizmetindeki bir güvenlik açığı aracılığıyla 1.400 cihazı kesmek için kullanıldığını iddia etti. Dosyalamada listelenen diğer şirketler arasında Internet Association ve Microsoft yan kuruluşları GitHub ve LinkedIn bulunmaktadır.

Facebook'un geçen yılki davasına yanıt olarak, Nso Group, Reuters'in “egemen dokunulmazlıktan” yararlanması gerektiğini savundu, çünkü araçlarını yabancı hükümetlere satıyor. Ancak, Temmuz ayında bir yargıç davayı reddetme talebini reddetti. Şimdi NSO Group, kararı tersine çevirmek için itiraz ediyor ve Microsoft ve diğerlerinin geri ittiği bu itiraz girişimi.

Microsoft creates the world's largest underwater data cloud. Microsoft creates the world's largest underwater data cloud. 

Casus yazılımlarına karşı birlik oluyorlar.

“Siber paralı askerler bağışıklığı hak etmiyor” başlıklı bir blog yazısında Microsoft, NSO Group'un eylemlerinin ilgili olduğuna inanmasının üç nedenini ve neden aradığı bağışıklığı hak etmediğini özetliyor. Microsoft'un postası,” NSO grubunun iş modelinin tehlikeli olduğuna ve bu tür bağışıklığın BT ve diğer Psoa'ların [özel sektör saldırgan aktörlerinin] yasal kurallar, sorumluluklar veya yankılar olmadan tehlikeli işlerini sürdürmelerine izin vereceğine inanıyoruz " diyor.

İlk olarak, Microsoft, nso Group'un “silahlarının” yanlış ellere düşerse inanılmaz derecede tehlikeli olabileceğini savunuyor. İkincisi, bu araçların Devlet Güvenlik kurumlarından ziyade özel şirketler tarafından yapıldığında aynı kısıtlamalara tabi olmadığını söylüyor. Hükümetler diplomatik ilişkileri konusunda endişelenmeli ve kendi vatandaşlarını güvende tutmalı, oysa özel şirketler bunu yapmıyor. Son olarak, Microsoft, bu araçların gazetecilere ve insan hakları savunucularına yönelik olarak kullanıldığına dair raporların ardından insan hakları için bir tehdit olduğunu savunuyor.

“Birlikte rakiplerimizle bugün bu amicus brief üzerinden ayakta kolektif müşterilerimiz ve global dijital ekosistemi korumaya yardımcı olacak, "özel şirketler Kanunu bozmak, veya bilerek elde etmek için çalıştıkları müşterileri vardır ya da kim olursa olsun bu tür amaçlar için kullanımı, izin siber gözetim araçları kullandıklarında sorumluluğunda kalması gerektiğini,” Microsoft sonrası bitiriyor: “umuyoruz.”

NSO Grubu, yorum talebine hemen cevap vermedi. Geçmişte şirket, yazılımının devlet kolluk kuvvetleri tarafından organize suç ve terörizmle mücadele etmek için kullanıldığını iddia etti. Ürünlerinin yanlış kullanımı iddialarını araştıran belirtiyor.

Yıllar boyunca çok sayıda rapor, nso Group'un casus yazılımlarının gazetecilerden ve siyasi muhaliflerden çeşitli hedeflere karşı kullanıldığını iddia etti. Hafta sonu, Citizen Lab'den bir rapor, yazılımının düzinelerce El Cezire çalışanının telefonlarını kesmek için kullanıldığını iddia etti ve daha önce yazılımın bir İspanyol politikacıyı ve Meksikalı gazetecileri hedef almak için kullanıldığını bildirdi.



PAYLAŞ