YouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilir - Haberler - indir.com

YouTube, Facebook ve Twitter Rusya'da yasaklanabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya ve internet sitelerinin ülkelerde sansüre mağruz kalma haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle Çin bölgesindeki ülkelerin global pazarlara kapalı bir şekilde kendi sosyal medya ve araçlarının olduğu biliniyor. Şimdi ise bunlardan biri olarak Rusya, sansür uygulaması yapmaya başlayacağı iddia ediliyor. Rusya devletinin sansür uygulamaları sebebiyle dünyanın en popüler sosyal medya şirketleri olan Facebook, Twitter ve YouTube gibi platformların yasaklanabileceği belirtiliyor. Rus kullanıcıların oluşturmuş olduğu içeriklerin rastgele sansürlenebileceğinin tespit edilmesi durumunda ise sosyal ağlar ve içerik paylaşım siteleri için engelleme yetkisi verecek olan tasarının kanunlaşmasına az kaldı.

Rus parlamentosunun alt meclisi olan Duma’dan konu hakkında önemli açıklamalar geldi. Söz konusu açıklamada yıl içinde birçok Rus medya kuruluşunun hesaplarının Twitter, Facebook ve YouTube tarafından sansürlenmesi üzerine gelen şikayetler üzerine bu hamlelerin yapıldığı belirtiliyor. Taslak ise alt mecliste geçmesi sonrasında Rusya parlementosu’na sunulacak. Üst meclisten de geçtikten sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından onaylanırsa yasalaşacak.

2020 yılında en çok indirilen sosyal medya uygulamaları açıklandı2020 yılında en çok indirilen sosyal medya uygulamaları açıklandı

Sosyal medya platformları Rusya’da yasaklanabilir

Rusya’nın bu hamlesi ise İngiltere başta olmak üzere bazı ülkelerin benzer şikayetlerde düzenlemelere gidecekleri yönünde haberleri beraberinde getiriyor. Twitter ise kısa süre önce İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından gerçekleştirilen veri ihlalini beyap edip belgelemediği için 550 bin dolarlık bir para cezasına mahkum olmuştu. Bu durum ile beraber Google ve Facebook şirketleri de kendi ülkeleri ABD için antitrös sorunları ile karşılaşmışlardı.

Arama motoru devi Google, geçtiğimiz hafta Rus yasaları gereğince yasaklanan içeriği geri çekme isteği ile para cezasına çarptırılmıştı. Geçtiğimiz Şubat ile beraber Facebook ve Twitter’a Moskova’daki bir mahkeme tarafından Rus vatandaş verilerini ülke içinde saklama kuralına uymadıkları için para cezası verilmişti. Bakalm bu platformlar için uygulanan yasalar ne seviyelere erişecek göreceğiz.


Reklam yasağı sosyal medya şirketlerini tedirgin ediyorReklam yasağı sosyal medya şirketlerini tedirgin ediyor
Sosyal medya uygulamaları kullanılmaz hale gelebilirSosyal medya uygulamaları kullanılmaz hale gelebilir

PAYLAŞ