Facebook yeni özelliğiyle grup yöneticilerini ön plana çıkarıyor - Haberler - indir.com

Facebook yeni özelliğiyle grup yöneticilerini ön plana çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olan Facebook, grup yöneticilerini ön plana alan yeni bir özellik yayımladı. Bu özellik sayesinde artık grup yöneticisinin kim olduğu grup kapak fotoğrafının altında görülebilir hale geldi.

Covid_19 salgını nedeniyle sosyal medyada yayımlanan yalan bilgilere karşı aldığı önemli önlemlerle son dönemlerde öne çıkan şirketlerden olan Facebook’un bu önlemlerinden birisi Facebook gruplarını yeniden yapılandırmak olmuştu. Facebook'taki özel gruplarda yayılan yanlış bilgiler genel olarak grup yöneticilerinin suçu şeklinde yorumlanıyordu.

Facebook'taki bir hata bazı Instagram kullanıcılarının verilerinin açığa çıkmasına neden olduFacebook'taki bir hata bazı Instagram kullanıcılarının verilerinin açığa çıkmasına neden oldu

Bu dönemde grup yöneticilerinin önemini anlayan şirket grup yöneticilerini diğer grup üyelerinden ayıran bazı rozetleri kullanıma sokmuştu. Tüm bu önlemler bazı şeylerin önüne geçmedi. Daha öncesine Facebook gruplarında sadece yöneticiler grup üyeleri kısmında gözüküyor, başka herhangi bir yerde açık bir şekilde gösterilmiyordu.

Facebook 2020 inceleme çalışmaları göze çarpıyor!

Bu karışıklığın önüne geçmek için yeni bir adım atan şirket gruplara yeni bir özellik ekledi. "Grup Bağlantısı" olarak yayımlanan yeni özellikle birlikte artık Facebook gruplarının kapak fotoğraflarının altında grubun yöneticisinin kim olduğu bilgisi gösteriliyor. Yeni yayımlanan bu özellik kolay bir şekilde de aktifleştirilebiliyor.

Facebook Grup Bağlantısı özelliği nasıl aktifleştirilir?

Facebook grubunuzda yöneticinin adının kapak fotoğrafının altında görülmesini sağlamak için yöneticiliğini yaptığınız grubun kapak fotoğrafında yer alan "Düzenle" seçeneğine tıklayın. Ardından karşınıza çıkan menüde ki "Grup Bağlantısı Ekle" seçeneğini seçin. Karşınıza gelen sayfada "Grubun Bağlı Olduğu Yer" seçeneğini aktifleştirin ve ismi gözükecek yöneticiyi seçin. Ve artık adınız kapak fotoğrafının altında yer alacak.


İlgili uygulamalar
Microsoft ve Google, Facebook'un kötü şöhretli casus yazılım satıcısına karşı yasal mücadelesine katılıyor!Microsoft ve Google, Facebook'un kötü şöhretli casus yazılım satıcısına karşı yasal mücadelesine katılıyor!

PAYLAŞ