2020 yılında en çok indirilen sosyal medya uygulamaları açıklandı - Haberler - indir.com

2020 yılında en çok indirilen sosyal medya uygulamaları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-09 17:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yeni bir yıla geri sayımın başladığı bu günlerde 20200’ye ait verilerde gelmeye devam ediyor. Şirketlerin 2020 yılına ait verilerini açıkladığı bu günlerde bu yılın en çok indirilen sosyal medya uygulamaları da belli oldu.

Apptopia, 2020 yılında en çok indirilen uygulamaları açıkladı. Yayımlanan rapora göre bu yılın en çok indirilen sosyal medya uygulaması TikTok oldu.

Tinder 2020 verilerini açıkladıTinder 2020 verilerini açıkladı

Pandemi nedeniyle neredeyse tüm bir seneyi evde geçirmemiz mobil uygulamaları ve özellikle de sosyal medya uygulamalarının kullanımının oldukça artmasını sağladı. Sıkıntıdan neye saracağımızı bilemediğimiz bu günlerde pek çok kullanıcı daha önce indirmediği uygulamaları telefonuna indirdi. Her sene en fazla indirilen uygulamaların bir listesini açıklayan Apptopia paylaştığı raporla 2020 yılının en çok indirilen sosyal medya uygulamalarını gözler önüne serdi. Şirketin yayımladığı rapor Ocak 2020 ve Kasım 2020 dönemini kapsıyor. Rapora göre 2020 yılının en çok indirilen sosyal medya uygulaması TikTok olarak listede zirveye oturdu.

TikTok, bu sene toplamda 82 milyon kez indirildi. Bu da busene Donald Trump’la yaşadığı sorunlar nedeniyle kayıplar yaşayacağı düşünülen uygulamanın yasaklara rağmen büyük bir başarı elde ettiğini gözler önüne seriyor. TikTok’un hemen arkasında ise Instagram toplamda 57,5 milyon kez indirilme sayısıyla listede ikinci sırada yer alıyor. Facebook çatısı altındaki uygulama bu sene sunduğu yeni özelliklerle kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmış görünüyor. Bu özelliklerden birisi Instagram ve Facebook mesajlarının bir araya gelmesi, IGTV'deki video uzunluğu sınırlaması 4 saate yükselmesi olmuştu.

2019'un en popüler 100 uygulaması açıklandı

Listenin üçüncü sıradaki ismi ise oldukça şaşırtıcı. Son dönemlerde yeni özelliklerle adından sıklıkla söz ettiren Snapchat eski popülerliğini kazanma yolunda emin adımlarla ilerliyor gibi duruyor. Snapchat 43 milyon indirmeyle Facebook’u geçmeyi başardı. Dördüncü sırada ise 42 milyon indirmeyle Facebook ve 5. Sırada ise 25 milyonla Twitter yer alıyor.

Apptopia'nın paylaştığı rapor sadece  sosyal medya uygulamaları hakkında da değil. Şirket 2020 senesinde ihtiyaç sonucunda milyonlarca kişi tarafından indirilen video konferans uygulamaları hakkında da bir rapor yayımladı.

Yayımlanan bu rapora göre 2020 senesinin en çok indirilen video konferans uygulaması Zoom oldu. 73 milyon kullanıcı tarafından indirilen Zoom'u ise 18 milyon kez indirmeyle Google Duo takip etti. Bunun yanı sıra Nisan 2019 tarihinde yayımlanan Houseparty uygulamasıysa da pandemi döneminde 15 milyon kez indirildi


Twitter'ın 2020 için en'leri açıklandıTwitter'ın 2020 için en'leri açıklandı
Facebook 2020 inceleme çalışmaları göze çarpıyor!Facebook 2020 inceleme çalışmaları göze çarpıyor!

PAYLAŞ