Huawei ve IPSOS tarafından gerçekleştirilen yeni bir çalışma, pandemi süreci boyunca Türkiye’deki giyilebilir teknoloji trendlerinin önünü açmış oldu. 

Huawei ve IPSOS tarafından yapılan yeni bir çalışma, pandemi süreci boyunca Türkiye’deki giyilebilir teknoloji ürünlerinin önünün açılmasına sebep oldu. Ülkemizdeki 18 ila 56 yaş arasındaki kişiler ile beraber yapılan araştırmanın ön plana çıkması detayları gelecek günlerde belli olacak. 

Türkiye’deki giyilebilir teknoloji trendleri belli oldu

22

Konu ile ilgili olan araştırmanın ana konusundaki geçiş yapmadan önce, fiziksel ve zihinsel olarak sağlık ile ilgili olan kısım üzerinden gitmek çok daha doğru olabilir. Araştırmanın detaylarına bakıldığında Türkiye’de yer alan katılımcıların yüzde 70 oranındaki kısmı pandemi süreci boyunca televizyon başında daha fazla vakit geçirmeye yönelik hareket etti ve fiziksel olan aktiviteleri geri plana atmak zorunda kaldı. Katılımcıların yüzde 52 oranındaki kısmı, kendisini daha fazla kilolu olarak değerlendirdi. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmanın sonuçlarına bakıldığında katılımcıların en çok yaşadığı sağlık sorunları sırası ile enerji eksikliği, uyku sorunları ve bunalmış hissetme şeklinde belirlendi. Katılımcıların dörtte üçü ise, fiziksel ve zihinsel sağlık sorunları ile karşı karşıya geldiği endişesi duyduklarını ve sağlıklarını iyileştirmek adına çeşitli ihtiyaçları olduklarını dile getirdiler.

Katılımcılar sağlık planlarını gerçekleştirmek adına ve normalleşme anlamında yardımcı olmak adına yeni akıllı cihazların faydalı olabileceği görünüşüne sahiptir ve neredeyse yarısı, giyilebilir teknoloji ürünü akıllı saatlerin ya da akıllı bilekliklerin hedeflere ulaşması ile ilgili olarak kolaylık sağlayacağı yönünde düşünceleler vardır. Plan gerçekleştirme özelliğine sahip olan cihazlara güven duymak akıllı saatlerde yöneticiler arasında, akıllı bilekliklerde ise genç grup ve kadınlar arasında yaygın olarak değerlendiriliyor. 

 

23 2

Akıllı saat kullanımı sayısı artacak

Katılımcılar arasında en yaygın olarak tercih edilen cihazlar akıllı cep telefonlarken, katılımcıların beşte birinden fazlası akıllı saat kullanmayı tercih ediyor. Yine yüzde 19 oranındaki kısmı ise akıllı saat tercih etmek istemiyor. Bu durum, genel nüfusun akıllı saat kullanım oranını bir yıl içerisinde iki katına çıkarabilir. Kullanıcıların akıllı saatlerinde en sık şekilde kullandığı işlevsel ise adım takibi, uyku monitörü, nabız ölçer ve stres seviyesi takibi gibi seçenekler ön plana çıkıyor. Kullanıcılar donanımsal tarafta ise uzun pil ömrü ve su geçirmez özelliğine dikkat ediliyor. Şu an için her türlü akıllı saat çözümünün birincil kullanıcıları gençler, yöneticiler ve uzmanlardan oluşuyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir