FIFA hayranları Electronic Arts geçişi hakkında iki kez düşünecekler. Geçtiğimiz gün EA Games tarafından yapılan zamnlar FIFA 22 oyuncuları için üzücü bir gelişme.

Electronic Arts (EA) tarafından geliştirilen ve yayınlanan FIFA futbol oyunu, kuşkusuz ülkemizde en çok oynanan oyunlardan biridir. Ancak son gelişmelerle birlikte oyuncuların pek de sevinmeyeceği bir durum ortaya çıktı. Detaylar haberimizde;

Merakla beklenen ve fiyatıyla görenleri üzen FIFA 22 serisi

FIFA 22 için ilginç bir gelişme yaşanmış oyun indirimle uygun bir fiyattan oyunculara sunulmuştu.. Ortalama 100 TL fiyat belirlenerek bilgisayar oyuncularına satın alma fırsatları sunuldu. Hatta EA Play aboneliği satın alanlar oyunu yaklaşık 90 TL’ye kütüphanelerine eklediler.

FIFA 23 tüm platformlarda çapraz oyun desteğiyle gelecek

Ama şimdi bu indirimden sonra mutluluk yerini hayal kırıklığına bırakacak. Maalesef ülkemizde kur dalgalanmaları ve yüksek enflasyon oyun sektörünü de etkiliyor. Bu arada satın alma gücümüzün düştüğü zamanımızda oyunların fiyatları da adeta yükseliyor.

FIFA 22 harika bir ek olur

Oyun mağazalarında ilk bakışta baktığımızda FIFA 22’nin fiyatının yükseldiğini görüyoruz. Dolar kuru nedeniyle Türk oyun kurunda bir düzeltme yapıldığını tahmin etmek zor olmasa gerek. Çünkü PC tarafında fiyatlar 40$ orta aralığında, konsollarda 60$ seviyesine kadar çıktı.

FIFA 22, PlayStation 4 ve 5 konsollarında ayrı fiyatlara sahip olsa da ne yazık ki durum oyunun ülkemizde oldukça yüksek bir rakamdan satıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Üstelik Xbox modelleri için de oyun aynı rakamdan satışa sunuldu. PC’ye baktığımızda, Steam ve EA Desktop’ta eşit fiyatlarla karşılaşıyoruz.

FIFA 22’nin fiyatı ne kadar?

Yeni fiyatlara baktığımızda Steam ve EA Desktop’ta Standard Edition’ın 599 TL’ye, Ultimate Edition’ın ise 799,99 TL olarak değiştirildiğini görebiliyoruz. Konsol tarafında ise durum daha da vahim. Standart sürüm PlayStation 4’te 700 TL’ye sunulurken, PlayStation 5 konsolunda 800 TL’ye sunuluyor. Öte yandan Ultimate Edition her iki cihazda da aynı fiyatta ve söz konusu fiyat 1.000 TL.

Xbox’ta fiyatlar aynı şekilde işliyor. Standart Sürüm 700 TL และ Ultimate Sürüm 1000 TL Ancak görünen o ki sadece PS5 tarafı standart sürüm için özel bir fiyata sahip. EA Play aboneliği olan oyunculara %10 indirim uygulanacaktır. Ayrıca, bir oyun indirimli olarak yeniden satılırsa, EA Play satışa otomatik olarak uygulanır.

FIFA 22 sistem gereksinimleri

64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 10 – 64 bit – tercihen Windows 11
İşlemci: Intel Core i3-6100 @ 3.7GHz veya AMD Athlon X4 880K @4GHz
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 2GB veya AMD Radeon HD 7850 2GB
Depolama: 50 GB boş disk alanı – SSD önerilir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir