iPhone işletim sisteminin 15. sürümü ile birlikte kullanıcılar ayarlar bölümünde yeni bir seçenek görmeye başladı. Mevcut seçenek kullanıcılar için yeni bir soru işaretine yol açtığı gibi bu konuda yapılacak birkaç özel ayarlama ile birlikte yeni özelliğin ne işe yaradığını ve nasıl kullanılacağını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

iPhone ethernet ne işe yarar, nasıl kullanılır?

Apple tarafından yeni iPhone’larda eklenen mevcut ayar, cihazın kablolu internete ihtiyaç duyduğunda kullanılmasına imkan tanımaktadır. Bu bakımdan yenilenen versiyon ile birlikte kullanıcılar cihazlarını etkin bir şekilde kullanırken kablolu bir internet ihtiyacı duyduğunda da bu bölüm üzerinden yapacakları yapılandırmalar ile özelliği deneme ve kullanma şansına sahip olmaktadır.  Lightning konnektörlü ethernet + güç adaptörü gibi özel aparatlara ihtiyaç duyacak olan kullanıcılar, mevcut aparatlara sahip olması halinde bu konuda kolay bir şekilde online olarak kablolu seçeneği değerlendirilebilmektedir. iPhone ethernet ayarlarının uygulamaya eklenmesi ise bu sırada kullanıcıların daha kolay bir şekilde internet üzerinden işlem yapmasına imkan tanır.

iPhone ethernet ayar seçenekleri nelerdir?

iPhone ethernet bölümde kullanıcıların karşısına farklı seçenekler çıkmaktadır. Böylece tıpkı bir bilgisayardaki ethernet ayarlarını ayarlar gibi telefon için de çeşitli özel ağlar, proxy ve DNS seçimleri yapılabilmektedir.

screenshot www.andronova.net 2021.10.03 19 18 37

iPhone internet ayarlarına ulaşmak ve bu ayarlar üzerinden işlem yapmak isteyenlerin iOS 15 güncellemesi aldığından emin olması gerekmektedir. Güncelleme alınmadan ilgili ayar seçenekleri telefonlarda gözükmeyecektir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir