2021 yılı içerisinde rekor bir büyüme sağlayan ve yılı bu şekilde kapatan iPad serisi en yakın rakibine bile iki katı aşkın fark atmayı başardı. Özellikle de Huawei’nin erimesi oyun oyunculara önemli bir katkı sağladı. Özellikle de pandemi sürecinin etkisiyle daha da hareketlenen tablet pazarı oyunculara da önemli kazançlar sağlıyor. Huawei’nin pay kaybetmesi ile beraber ana oyuncular bundan büyük fayda sağlamış durumdadır. 

Apple iki kat fark atmasıyla adından söz ettiriyor

IDC tarafından yapılan geçtiğimiz yıl son çeyrek pazar araştırmasında yer alan bilgilere göre Apple toplamda 17.5 milyon adet iPad satışı yaptı ve yüzde 8 düşüş yaşadı. Samsung ise yüzde 21 düşüşle 7.3 milyon tablet satışı yapmayı başardı. Lenovo 4.6 milyon adet ile yüzde 290 civarı bir artış ile adından söz ettirirken Huawei’de 2.5 milyon adet tablet sayışı gerçekleştirdi. 2021 yılının geneline bakıldığında ise rekor yükselmeler söz konusudur. Apple toplam olarak  57.8 milyon adet iPad satışı yaptı ve yüzde 8 artışla payını yüzde 34.2’ye çıkardı. Samsung ise yüzde 3.8 artışla 30.9 milyon tablet satışı ile adından söz ettiriyor.

Apple, Apple Man filmine dava açıyor

Lenovo ve Amazon’un bu dönem içerisinde önemli yükselişler yaşadığı düşünülüyor. Huawei ise ABD’nin ambargosu sebebiyle yüzde 32 oranında düşüşle 9.7 milyon adet tablet satışı gerçekleştirebildi. Pazarın geneline bakıldığında ise son çeyrek dönemde yüzde 11 kayıp yaşarken yıl genelinde 168.8 milyon tablet satışı yapıldı ve yüzde 3.2 artış elde edildi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir