Amazon ve Stellantis, yeni dijital ürünlerin lansmanını hızlandırmak için bir ortaklığa girdi. Anlaşmanın detayları şöyle…

Hollanda merkezli çok uluslu otomobil şirketi Stellantis, ünlü e-ticaret şirketi Amazon ile önemli bir anlaşma imzaladı. Milyonlarca Stellantis müşterisi, araç içi deneyime yeni bir boyut kazandıran bu ortaklık sayesinde daha iyi bir deneyim yaşayabilir.

Amazon hangi girişimlerine yatırım yapacağına nasıl karar veriyor?

Amazozn’un dijital deneyim, bulut bilişim, yapay zeka, makine öğrenimi ve 14 araç markası uzmanlığı ve portföyü alanlarındaki deneyimi, ulaşım sektörünün yazılım odaklı sürdürülebilir bir geleceğe geçişini hızlandırıyor.Stellantis tarafından kullanılan otomotiv mühendisliği bir arada.

BStellantis ve Amazon anlaşması, yeni dijital ürünlerin piyasaya sürülmesini hızlandıracak

Stellantis, kuruluşundan bu yana, Amazon Devices, Amazon Web Services (AWS) ve Amazon Last Mile gibi çeşitli çözümlerle işbirlikleri sunmak için Amazon ile ortaklık kurmak için önde gelen teknoloji şirketleriyle sözleşme yapmıştır.

Stellantis ve Amazon, araç geliştirme, bağlantılı araç içi deneyimler oluşturma ve yeni nesil otomotiv yazılım mühendislerini eğitme dahil olmak üzere teknoloji ve yazılım üzerinde işbirliği yapıyor. Müşterilerinin dijital yaşamlarını entegre eden her iki şirket de, düzenli kablosuz (OTA) yazılım güncellemeleriyle birlikte yazılım tabanlı ürün ve hizmetleri devreye alacak.

Amazon CEO’su Andy Jassy, ​​son yirmi yılda Amazon’un bir teknoloji, deneyim ve yenilik kültürü oluşturduğuna ve bulut bilişim, yapay zeka ve makine öğreniminde küresel bir lider haline geldiğine dikkat çekiyor:

“Bu yeteneklerimizi Alexa, Kindle ve Fire TV gibi ürün ve hizmetler aracılığıyla dünya genelindeki müşterilerimiz için hayatı güzelleştirmek amacıyla kullandık. Binlerce şirketin AWS sayesinde kendini ve sanayilerini dönüştürmesini sağladık.

“Otomotiv sanayisini dönüştürmek ve araç içi deneyimi yeniden icat etmek için Stellantis’le iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Hareket halindeki her anın akıllı, güvenli ve her bir yolcu için kişiselleştirilebilir olması için çalışıyoruz. Birlikte Stellantis’in geleneksel otomobil üreticisinden, yazılım odaklı gelişim ve mühendislikte küresel lidere dönüşmesinin temelini oluşturacağız.”

Stellantis CEO’su Carlos Tavares ise bu ortaklıkla ilgi şu açıklamayı yaptı;

“Amazon ile birlikte çalışmak hem mevcut yetkinliklerin geliştirilmesine hem de teknoloji liderleriyle kararlı iş birliklerine dayanan yetenek geliştirme yol haritamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu iş birliği, kilit teknoloji platformlarımızdan biri olan STLA SmartCockpit’e önemli bir uzmanlık kazandıracak.

Yapay zekâ ve bulut çözümlerinden faydalanarak, araçlarımızı kişiselleştirilmiş yaşam alanlarına dönüştüreceğiz ve genel müşteri deneyimini geliştireceğiz. Böylece araçlarımız, sürmediğimiz zamanlarda bile en çok vakit geçirilen, en büyüleyici yerler haline gelecek.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir