Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, dünya üzerindeki en güçlü roket olan Starship’i uzaya fırlatmaya hazır. Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX’in ilk fırlatma testinin bugün yapılmasını planlıyor. 

Elon Musk’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı kısa videolu paylaşımda dünya üzerindeki en güçlü roket olarak bilinen Starship’in hazır olduğu belirtilmişti. Roketin bugün (10 nisan) prova testinin gerçekleştiğini açıklayan Elon Musk, asıl fırlatma testinin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini belirtti. 

En Güçlü Roket Olan Starship, Bugün Uzaya Fırlatılabilir
En Güçlü Roket Olan Starship, Bugün Uzaya Fırlatılabilir

Starship Bugün Fırlatılıyor

Elon Musk, Starship’in tekrardan fırlatılmaya hazır olduğu paylaşımını yaparken gerekli düzenleyici onayının beklendiğini belirtmişti. Musk’ın yaptığı paylaşımın ardından kesin olmamakla beraber gün içerisinde fırlatma provasının yapılması bekleniyor. 

Bugün yapılması beklenen prova esnasında gerekli sistemler kontrol edilerek herhangi bir sorun olup olmadığı gözlemlenecek. Bir sorun çıkmaması halinde yaklaşık bir hafta sonra FAA yasal onaya sahip ilk entegre uçuş testi gerçekleşmiş olacak. Fakat tarihler olumsuz hava koşulları gibi nedenlerden dolayı netliğe kavuşmuyor. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir