2022 yılı boyunca Çin’de en çok satan akıllı telefon iPhone 13 oldu. İlk on satış noktasından üçüne sahip oldu. Teknoloji devi Apple’ın iPhone 13 telefon modeli Çin’deki akıllı telefon pazarında 2022 yılının en çok satan telefonu oldu. Ayrıca ilk on satış noktasının üçünde yer almayı başardı.

Counterpoint Research tarafından yayınlanan rapora bakıldığında, iPhone 13 modelinin 2022 yılında Çin’de satılan akıllı telefonlar arasında en başarılı cihaz olarak listenin en üstünde yer aldı.
Yayınlanan verilere göre iPhone 13, 2022 senesinde Çin’de satışa çıkan birimler açısından en çok satın alınan akıllı telefon oldu. Tek başına bile 2021 senesinde yüzde 2,3 olan Pazar payını yüzde 6,6’ya çıkarmayı başardı.

ezgif 4 4c14e683c3


Listenin Devamında iPhone 13 Pro Max ve iPhone 13 Pro var

Apple’ın iPhone 13 modelinin ardından ikinci ve üçüncü sırayı yüzde 2,2 ve yüzde 1,9’luk oranla iPhone 13 Pro Max ve iPhone 13 Pro aldı. Bu bir yandan da Apple’ın Pro modellerinin Çin’in ilk on listesinde ilk kez yer alması demek.Şirketin en çok satış yapan telefonlar listesinde ilk üç sırada yer almasının yanı sıra, Çin’in yıl boyunca satış hacminin yüzde 10’undan daha fazlasına destek oldu.Listenin ilk ondan geri kalan sıraların dördünde Honor, ikisinde Vivo ve bir Oppo marka telefon modeli girmeyi başardı.Apple’ın iPhone serisi haricinde, ilk on listesinde bulunan diğer telefon modellerinin fiyat etiketinin 500 doların altında olması, premium pazarın hala iyi bir durumda olduğunu göstermekte.

Counterpoint, 2023 yılında ilk on modelin satış payının, kısmen “sürekli yıllık satış düşüşü” sebebiyle 2022 yılındaki sabit yüzde 22’lik paydan düşeceğini tahmin ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir