Apple, geliştirici topluluğuna, Apple Arama Reklamlarını Rus App Store’dan askıya aldığını bildirdi.

Geçen hafta Rusya’da ürün satışını durduracağını açıklayan Apple, geliştirici topluluğuna Rusya’daki App Store’daki Apple Arama Reklamlarını durduracağını bildirdi. Geliştiriciler tarafından paylaşılan bir e-postaya göre, geliştiricilerin App Store’da reklam kampanyaları yayınlamasına olanak tanıyan Apple Arama Ağı Reklamları, Rusya’da “bir sonraki duyuruya kadar” askıya alındı.

Netflix, Rusya’daki hizmetlerini tamamen kapatma kararı aldı

Gönderilen e-postada, askıya alma süresi boyunca Rusya’daki App Store’da hiçbir yeni arama ağı reklam kampanyasının yayınlanmaya uygun olmayacağı da belirtildi. Bir süre sonra bu haber Bloomberg tarafından doğrulandı.

Geliştiriciler, Apple’dan geçmişte Arama Reklamlarına kaydolmak için kullandıkları bir e-posta adresinden e-posta aldıklarını söyledi. Ancak, e-postalar yalnızca Rusya’daki App Store geliştiricilerine veya Rusya’da aktif arama ağı reklam kampanyaları olan geliştiricilere yönelik değildir. Küresel pazardaki diğer geliştiriciler de aynı e-postayı aldıklarını söyledi.

Apple’ın bu karara ilişkin tutumu

https://twitter.com/jamesthomson/status/1500939023409623040?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1500939023409623040%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.tamindir.com%2Fhaber%2Fapple-rusya-app-store-arama-reklamlarini-askiya-aldi_73145%2F

Apple konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı, ancak e-posta (yukarıda gösterildiği gibi) bunun doğru olduğunu onayladı. Güvenlik nedeniyle şirket, Ukrayna’daki Apple Haritalar’da gerçek zamanlı trafik ve durum bilgilerini de devre dışı bıraktı. Apple, Rusya ile bağlarını koparıyor, Rusya’daki arama ağı reklamlarını askıya alıyor ve bu ülkeyle iş yapmamak için bir adım daha atıyor gibi görünüyor.

Büyük şirketlerin bu eylemleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorum bölümünden düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir