Xiaomi 12 serisinde tahmin edileceği üzere birden fazla model yer alacak. Seri hakkında zaman zaman çeşitli bilgiler gündemde yer alıyor. Bu sefer ise serinin Ultra modelleri hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. 

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi’nin heyecanla beklenen12 serisi, farklı zamanlar içerisinde lanse edilecek olan birden fazla telefondan oluşuyor. Kaynaklardan elde edilen bilgilere göre serinin ana modeli 12, aralık ayı içerisinde elde edilebilir durumda olacak. Diğer pek çok versiyonda olduğu üzere 2022 yılına kalacak gibi gözüküyor. İşte bu diğer cihazla ile ilgili olarak belirtildiği üzere 12 Ultra ve 12 Ultra Enhanced Edition modelleri de olacak. Xiaomi Mi 11 Ultra gibi arka kısmında bir ekran olma ihtimali yüksek olan 12 Ultra, elde edilen son bilgilere göre Mi 11 Ultra’dan daha büyük 1/1,5 inç sensöre sahip olan bir periskop kamera özelliğine sahiptir. Söz konusu bu periskop kamera ile 5x optik yani kayıpsız zoom özelliğine sahip olacak olan telefon, elde edilen yeni bilgilere göre 50 megapiksellik bir ana kamera özelliğine sahip olacak. Buna ek olarak aynı zamanda üç farklı 48 megapiksellik kamera da cihazda yer alacak. Cihazın ekranına entegre edilen bu yeni bir parmak izi sensöre sahip olacağı düşünülen seri, kaynaklardaki bilgilere bakıldığında direk olarak Thor ve Loki olarak geçiyor. 

4 16

Xiaomi 12 serisinde Snapdragon 898 yer alacak

Kasım ayının son günlerine doğru sunulacak olma ihtimali olan olası ismiyle Snapdragon 8 gen1 ya da Snapdragon 898 işlemci modeli oldukça güçlü özelliklere sahip olacak. Hatırlamak gerekirse işlemci, 3.0 GHz hızında çalışan bir adet Cortex-X2 Prime, 2.5 GHz hızında çalışma özelliğine sahip olan üç adet Cortex-A710 ve 1.79 GHz hızında çalışan dört adet Cortex-A510 çekirdeği bir arada kullanmayı tercih ediyor. Buna ek olarak Samsung’un 4 nm üretim sürecinden çıkacağı belirtilen toplam sekiz çekirdekli işlemcide, GPU olarak Adreno 730 görev yapıyor. Xiaomi 12 serisi ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir