Oyun oynamayı ve para kazanmayı bir araya getiren Axie Infinity kısa süre içerisinde tüm dünyada popülerlik kazandı. Kripto para kazandıran popüler oyun, milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilirken korsanlar oyun sisteminde bir açıp fark etti. Bu açıktan yararlanan korsanlar yaklaşık 600 milyon dolarlık bir zarara yol açtı.

Oyun oynayarak kripto para kazanma esasına dayanan oyunda blok zincir altyapısı kullanılıyor. Ancak böyle bir altyapıdan para çalınması ise oldukça dikkat çekici. Zira kripto para ve benzer teknolojilerde tamamen güvenli bir sistem olduğu için blok zincir sürekli vurgulanıyor. Bu ağlara sızan hackerlar ise böylece 600 milyon doları hesaplarına geçirdi.

Ronin zinciri kullanılıyor

Oyunda oyuncuların para yatırabilmesi ve çekmesi için Ronin adlı bir blok zincir altyapısı kullanılıyor. Güvenliği ön plana çıkarmak isteyen şirket bu altyapı üzerinden zarar gördü. Oyunun altyapısına sızarak buradan 173 bin 600 ETH çalan saldırgan, büyük bir vurgun yaptı. Şu andaki değeri 600 milyon dolar olan ETH’de kaç kişinin görev aldığı ve nasıl içeriye sızıldığı bilinmiyor. Ancak yaşanan büyük zarar üzerine oyundaki tüm para yatırma ve çekme işlemleri durduruldu. Konuyla ilgili yapılan ilk açıklamalarda ise saldırganların 5 ağ düğümünü etkisiz hale getirdiği belirtildi.

Sky Mavis tarafından yapılan açıklamada ise “Güvenin kazanılması gerektiğini biliyoruz ve gelecekteki saldırıları önlemek için en gelişmiş güvenlik önlemlerini ve süreçlerini uygulamak için elimizdeki her kaynağı kullanıyoruz” denildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir