Youtube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyor - Haberler - indir.com

Youtube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-31 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bu senenin başlarında Türkiye’de kullanıma açılan YouTube Music kullanıcı deneyimini arttırmaya devam ediyor. Yeni özellik YouTube'da beğendiğiniz videoların YouTube Music'te karşınıza çıkmasını engelliyor.

Çevrimiçi müzik platformlarının en yenilerinden biri olsa da kısa sürede popülerleşen YouTube Music bugüne dek YouTube ile iç içeydi. Ancak bugün itibariyle bu durum değişmeye başlıyor. İki platformun iç içe olmasının kullanıcılara hem avantaj, hem de dezavntaj sunduğunu fark eden geliştirici ekip iki uygulamayı birbirinden ayırmak için harekete geçti. YouTube Music'e gelen yeni bir ayar bölümü, kullanıcıların YouTube ile YouTube Music arasındaki bağlantıyı genel anlamda kesmelerini sağlıyor.

Spotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyorSpotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyor

YouTube Music keşfet özelliği ile güncellendi

YouTube Premium abonesi olan kullanıcılar YouTube Music hizmetine bağlandığında, normal YouTube hesabınızda beğendiğiniz müzik ve içerikler, otomatik olarak karşılarına çıkıyordu. Ancak uygulamaya gün itibariyle eklenen yeni özellik bu durumu değiştiriyor. Ayarlar menüsü içine eklenen "YouTube'dan beğendiğim müzikleri göster" şeklindeki yeni bir seçenek kullanıcıların iki uygulamayı birbirinden ayırabilmesini sağlıyor. Eğer söz konusu ayarı kapatırsanız, YouTube’da beğendiğiniz videolarla YouTube Music uygulaması içinde karşılaşmıyorsunuz.

YouTube Music ve YouTube birbirinden nasıl ayırılır?

YouTube Music'in yeni özelliğini kullanabilmek için, masaüstü sürümü ya da mobil uygulamayı kullanabilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptığınızda ekranın sağ üst kısmında bulunan profil resminize tıklayıp "Ayarlar" bölümüne girin, bu menüden “"YouTube'dan beğendiğim müzikleri göster” özelliğini pasif hale getirerek uygulamaları birbirinden ayırabilirsiniz.

Ancak özellikte bazı sıkıntıların bulunduğunu da belirtmekte fayda var. Bu özelliği pasif hale getirdiğinizde YouTube’da beğendiğiniz şarkıları da YouTube Music’in “Beğenilenler” listesinde göremiyorsunuz. Google geliştirici ekibinin zaman içinde YouTube’daki müzik ve içerik ayrımını daha iyi hale getirerek özelliği güncellemesi bekleniyor. YouTube Music ile ilgili yeniliklerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 


İlgili uygulamalar
YouTube Music'e eklenen 5 çalma listesi özelliğiYouTube Music'e eklenen 5 çalma listesi özelliği
Youtube Music, My Mix özelliğiyle daha başarılı öneriler sunacakYoutube Music, My Mix özelliğiyle daha başarılı öneriler sunacak

PAYLAŞ