Spotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyor - Haberler - indir.com

Spotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-10 15:00:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Henüz tanıtılmasının üzerinden çok fazla geçmeyen YouTube Music, hızla gelişmeye devam ediyor. YouTube Music, bu noktada oynatma listelerinizi daha iyi hale getirmek için şarkılar önerecek. Hala geliştirilmeye ve yeni özellikler kazanmaya devam eden YouTube Music bu kapsamda Spotify gibi rakiplerine erişmeyi hedefliyor. Baktığımız zaman önerilen şarkılar özelliği daha çok Spotify’da oldukça başarılı bir şekilde sunuluyor. Söz konusu bu özellik artık YouTube Music cephesine de geliyor. YouTube Music şarkı önerisi özelliği ile beraber diğer rakip uygulamalara biraz daha yaklaşmış oluyor.

YouTube Music için şarkı önerisi özelliği geliyor

YouTube Music kaydırarak şarkı atlamayı sağlayacakYouTube Music kaydırarak şarkı atlamayı sağlayacak

Ne dinleyeceğinizi bilmediğiniz noktada müzik uygulamalarının sizin dinlemiş olduğunuz şarkılara yönelik öneriler sunması oldukça iyi oluyor. Farklı şarkıların keşfedilmesini sağlayan bu özellik diğer yandan dinlemiş olduğunuz türdeki şarkılara yenilerini dahil etmenize olanak sağlıyor. YouTube Music’in bu yeni özelliği de özel bir yapay zeka algoritmasına sahip olacak. Popüler müzik uygulamalarında olduğu gibi bir algoritma ile eski çalma listelerinizdeki şarkıları daha önceden dinlediğiniz şarkılara dahil ediyor ve size benzer türde parçaların olduğu bir liste oluşturuyor.

Bir oynatma listesi hazırlandığında diğer kullanıcılar bunu profilinizde yaptığınız diğer herkese açık oynatma listesinde olduğu gibi görebiliyor. Başkasının çalma listesine rastlarsanız, onların oluşturduğu diğer herkese açık çalma listelerini de göz atabilirsiniz. YouTube Music, bir süre önce gelmiş olmasına karşılık yeni özellikleri hanesine kazandırmaya devam ediyor. Özellikle pazarda müzik servisleri bakımından Spotify’ın bariz bir üstünlüğü bulunsa bile, Apple Music ve YouTube Music gibi servisler bu farkları en aza indirgemek adına çalışmalarını sürdürüyorlar. Bakalım YouTube Music’in bu yeni şarkı öneri özelliği ne derece başarılı çalışacak ve kullanıcılar tarafından beğenilecek göreceğiz. Özelliğin yakın zamanda yayınlanması bekleniyor.


YouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyorYouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyor
Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek

PAYLAŞ