YouTube Music'e eklenen 5 çalma listesi özelliği - Haberler - indir.com

YouTube Music'e eklenen 5 çalma listesi özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-13 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Gelişmeye devam eden çevrimiçi müzik platformu YouTube Music geliştiricileri, yakın zamanda uygulamalarına getirmiş oldukları yeni çalma listesi özelliklerini paylaştı. Hazırlanan bir blog yazısında anlatılan özellikler, YouTube Music’in Spotify ile arasındaki açığı kapatmak adına tüm çalışmalarını sürdürdüğünü gösteriyor. ABD merkezli teknoloji şirketi Google’ın sahip olduğu video izleme platformu YouTube, bir süredir kullanıcılarına müzik servisi de sunuluyor. Kullanıcılar “YouTube Music” adlı hizmet adı altında Spotify benzeri bir müzik deneyimi yaşayabiliyorlar. Ancak geliştirici ekip bu uygulamanın en iyi deneyimi sunabilmesi adına yeniliklerine devam ediyor.

Geliştiriciler, hazırladıkları bir blog gönderisi ile YouTube Music’e bir süre önce eklenen yeni çalma listesi özelliklerini sundular. Kullanıcı deneyimini yükseltmek adına oluşturulan bu özellikler, YouTube Music ekibi tarafından tüm detayları ile paylaşılıyor. Gelin şimdi YouTube Music’in bu yeni çalma listesi özelliği neler yakından bakalım.

YouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyorYouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyor

Çalma listesi yaparken YouTube Music’ten tavsiye alma

YouTube Music geliştiricilerinin açıklamalarına göre kullanıcılar, kendi çalma listelerini oluştururken yardımcı çalma listelerinden faydalanabilecekler. Bu özellik ile oluşturulma aşamasında olan bir çalma listesinin adı, içerdiği müzik türleri ve şarkıcılara göre tavsiyeler sunacak. Bu özellik kullanılırken 7 müzik tavsiyesi yapıldığı ve kullanıcıların “Yenile” butonu ile listesi değiştirebileceklerini belirtiyorlar.

Ortak çalma listesi ile liste paylaşımı

Yapılan bir başka açıklamada ise kullanıcıların artık başka bir kullanıcı ile ortak çalma listesi oluşturabilecekleri ifade ediliyor. Bu sayede bir kullanıcı, başka bir kullanıcı ile beraber ortak bir çalma listesi oluşturup listesi dinleyebilecekler. Dilerse ortak oluşturulabilen bu listeler kullanıcılar ile paylaşılabilecek.

Kullanıcıların profil sayfasını görüntüleme

YouTube Music’te herkese açık olan çalma listeleri bulunuyor. Geliştirici ekip, uygulamaya eklediği özellik ile kullanıcıların profilini incelemenize olanak sağlıyor ve bu sayede yeni müzikler keşfetmenize olanak sağlıyor.

Kişiselleştirilmiş çalma listeleri

YouTube Music için sunulan bir başka yenilik ise kişiselleştirilmiş hazır çalma listeleri oluyor. Bir kullanıcı geçmişte dinlediği müziklere uygun olarak hazırlanan çalma listeleri ile kendi çalma listesini oluşturmaya gerek kalmıyor. Bu noktada kullanıcılara, geçmişine göre oluşturulan 4 farklı çalma listesi sunuluyor.

Modunuza göre oluşturulan çalma listeleri

YouTube Music geliştiricileri, “ Keşfet” menüsü içinden farklı müzik türleri ve ruh hallerine uygun olarak uygun çalma listeleri eklediğini söylüyor. Bu sayede kullanıcılar dinlemek istedikleri bir müzik türünü belirleyebiliyor ve o an ki ruh hallerine göre bulabiliyorlar. Diğer yandan YouTube Music, rakiplerine göre yeni bir uygulama olmasına rağmen rakipleri ile arasındaki farkı kısa sürede kapatmayı hedefliyor.


Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek
Spotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyorSpotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyor

PAYLAŞ