YouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesini güçlendiriyor - Haberler - indir.com

YouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesini güçlendiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 17:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

YouTube Music cephesinde yeni güncelleme var. Platformdaki en büyük eksiklikler, şüphesiz ki müzik keşif algoritmasının diğer dijital platformlardaki kadar iyi bir performans sergilemiyor oluşudur. Google bu durumunda farkında olup YouTube Music platformunda yaşanan bu açığını kapatmak için büyük bir çaba sarf ediyor.

YouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesine güncelleme

YouTube Music uygulamasının video servisinde olduğu gibi, ülke çapında en çok dinlenen şarkılar YouTube Music 'Trendler' kısmında listeleniyor. 'Keşfet' sekmesinde ise 57 farklı ülkenin trend müziklerine ve dünya çapında en çok dinlenen trend müziklere ulaşmak mümkün hale getiriliyor. YouTube Music daha önceki platformlarda o anlık en iyi 100 şarkıyı ve müzik videosunu ana sayfa üzerinde çalma listesi olarak sunan bir özellik tanıtmıştı. 

YouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyorYouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyor

‘Keşfet’ sekmesinden ulaşılabilecek listelerden bazıları şu şekilde;

  • En iyi şarkılar
  • En çok dinlenen şarkılar
  • En iyi müzik videoları
  • En çok izlenen müzik videoları
  • En çok dinlenen sanatçılar
  • Trendler
  • En yeni popüler müzikler

Google, YouTube Music üzerinde çalışmalara hızla devam ediyor. Hatta öyle ki, Google Play Müzik platformu 2020 yılı sonuna doğru sonlandıracak. Bunlara ek olarak şirket son olarak YouTube Music’deki kişisel çalma listelerini Google Asistan’a sesli komut verilerek oynatabilme özelliğinin bilgisini sunmuştu. YouTube Music platformu üzerinde yapılan bu değişiklikler ile beraber kullanıcı deneyimleri .ok daha iyi hale getiriliyor. Global olarak trend listeleri anlık olarak YouTube Music'in iOS ve Android uygulamalarında kullanılır durumdadır. 

 


İlgili uygulamalar
Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek
Spotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyorSpotify ve Apple Music özelliği Youtube Music'e geliyor
YouTube Music'e eklenen 5 çalma listesi özelliğiYouTube Music'e eklenen 5 çalma listesi özelliği

PAYLAŞ