Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek - Haberler - indir.com

Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce Google Asistan’ın yeni bir tasarıma sahip olacağını açıklayan Google, Asistan’ı için önemli değişikliklere imza attı.

Son birkaç senedir yürüttüğü çalışmalarla sesli asistan desteğini geliştirmek için büyük bir çaba sarf eden Google Asistan üzerinden kullanıcılarının YouTube Music çalma listelerini oynatabilmelerine imkan tanıyacak.

YouTube Music ana sayfada öneriler sunacakYouTube Music ana sayfada öneriler sunacak

Geçtiğimiz günlerde Play Müzik servisini tanıtacağını açıklayan şirket YouTube Music uygulaması için yürüttüğü çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Müzik servisini günden gün diğer uygulamalar ve servislerle uyumlu hale getiren şirket bu konuda yeni bir gelişmeye daha imza attı. Kullanıcı deneyimlerinin büyük bir önem kazandığı bu günlerde birçok şirket uygulamaları kullanıcılarının beklentileri doğrultusunda güncellemeye başladı. Android telefonlarda milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan Google Asistan’da bu doğrultuda daha geniş özelliklere sahip olmaya başladı. Google Asistan’a yeni eklenen özellikle birlikte artık YouTube Music kullanıcıları rahatlıkla çalma listelerini oynatabilecekler.

Google, çift faktörlü kimlik doğrulamasını Nest hesaplarında zorunlu hale getirecek!

Konu hakkında açıklama yapan yetkililer kullanıcıların ” Hey Google, x çalma listemi oynat veya x çalma listesini oynat” gibi basit komutlarla YouTube Music hesabınızda bulunan çalma listelerine erişebileceklerini belirtti. Bugün itibariyle özelliği kullanıma sunan şirket şimdilik yeni özelliği sadece ABD’de yaşayan kullanıcıların erişimine açtı.  Kullanıcılar yeni özelliği Nest hoparlör ve akıllı ekranlarda test edebilecekler. Özelliği tüm dünyada erişime açmak istediğini belirten şirket ise bu konudaki açıklamasında “ Yakın zamanda yeni özelliğimiz tüm dünyada kullanılabilecek. ” ifadelerine yer verdi.

Google Asistan’ın sahip olduğu yeni çalma listesi oynatma özelliği hem Premium kullanıcılar tarafından hem de ücretsiz aboneler tarafından kullanılabiliyor. Bunlara ek olarak yeni özelliğin henüz telefonlarda aktif olmadığını belirtmekte de fayda var. Google’ın yakın zamanda cep telefonlarına da bu özelliği getirmesi bekleniyor.

 


YouTube Music kaydırarak şarkı atlamayı sağlayacakYouTube Music kaydırarak şarkı atlamayı sağlayacak
YouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyorYouTube Music kişiye özel dört yeni çalma listesi üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ