YouTube mobil uygulaması yeni özellikler kazandı - Haberler - indir.com

YouTube mobil uygulaması yeni özellikler kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-27 12:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerde kullanıcı deneyimini arttırmaya odaklanan YouTubr bir dizi yeni özellik tanıttı. Yayımlanan yeni özellikler arasında video bölümlerini listeleme, altyazı açıp kapatmayı daha kolay hale getirmek gibi işlevsel özellikler yer alıyor.

Gün içinde milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan mobil uygulamalar arasındaki YouTube, Google tarafından sürekli olarak güncelleniyor. Günden güne yeni özellikler kazanan platforma mobil deneyimini arttıracak işlevsel özellikler eklendi.

YouTube Covid-19 politikasını yeniden güncellediYouTube Covid-19 politikasını yeniden güncelledi

YouTube'a çözünürlük özelliğini geliştiriyor

Hatırlarsanız kısa bir süre önce içerik üreticilerinin yaptıkları videoları bölümlerine ayırmasını sağlayan bir özellik eklenmişti. Google bu özelliği daha da geliştirdi ve video içerisindeki bu bölümleri liste olarak görebilme işlevi getirildi.

Video bölümlerini listeleme

Video Bölümleri (Video Chapters) özelliği, izlediğiniz bir videoda istediğiniz bölüme geçebilmemiz sağlanıyor. Ayrıca bu listede o bölümde konuşulan konunun başlığı da bulunuyor.

Daha gelişmiş oynatma sayfası

Videolarda altyazının açılmasını sağlayan düğme, daha kolay erişilebilir bir noktaya taşındı. Buna ek olarak otomatik oynatma düğmesinin de yeri değiştirildi. Bu özelliğin yakın zamanda masaüstü sitesinde de test edilmeye başlanacağı açıklandı. 

Tam ekrana geçme ve tam ekran çıkış kolaylaştırılıyor

Bu özellikle kullanıcılara kolay erişilebilirlik sunan YouTube’da Artık videoları tam ekran yapmak için yukarı doğru kaydırmak, tam ekrandan çıkmak için ise aşağı doğru kaydırmak yeterli hale getirildi. Ayrıca geçen süreyi mi yoksa kalan süreyi mi görmek istediğinizi de zaman bilgisine tıklayarak değiştirebileceksiniz. 

Önerilen eylemler

Eklenen diğer bir özellik de önerilen eylemler oldu. Bu özellik, video izleme deneyimini artırmak için videoyu döndürmeniz ya da VR'da izlemeniz gibi önerilerde bulunuyor. Bu özelliğin işlevselliğinin ilerleyen dönemlerde arttırılacağı düşünülüyor.

Uyku hatırlatıcısı

YouTube'un kısa süre önce tanıttığı uyku hatırlatıcısı (bedtime reminder) özellikle telefon bağımlıları için geliştirilen bir özellik. Bu özellik sayesinde YouTube sizi uyumanız için uyaracak.


İlgili uygulamalar
YouTube Müzik yakında Wear OS için de kullanılabilir olacakYouTube Müzik yakında Wear OS için de kullanılabilir olacak

PAYLAŞ