YouTube'a çözünürlük özelliğini geliştiriyor - Haberler - indir.com

YouTube'a çözünürlük özelliğini geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 19:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Zaman zaman bazı uygulamalarda kullanıcıların yoğun talebine karşılık özelliklerin çıkması gecikebiliyor. YouTube için beklenen pek çok özellik bulunuyor, gerek forumlarda gerek topluluk sayfalarında kullanıcılar YouTube özellikleri hakkında istediklerini dile getiriyor. YouTube kullanıcılarının uzun zamandır beklediği çözünürlük tercihi özellikiği sonunda beta sürümünde yayınlandı.

YouTube çözünürlük tercihi özelliğini nihayet getiriyor

Popüler video platformu YouTube'a girip herhangi bir video izlemeye başladığınızda videonun çözünürlüğü internet bağlantınıza göre belirleniyor. Çözünürlüğü manüel olarak değiştirebiliyor olsanız da her seferinde bu ayarı yapmak can sıkıcı olabiliyor. Netflix gibi video formatında yayın yapan platformlar çözünürlüğü sabitleme izin veriyorken, YouTube'da bunun olmaması bir eksiklik olarak değerlendiriliyor. Kullanıcıların sesi duyulmuş olacak ki bu özellik YouTube mobil uygulamasının beta sürümüne bu özellik eklendi. 

YouTube Android sürümünün simgeleri değişiyorYouTube Android sürümünün simgeleri değişiyor

YouTube için uzun zamandır beklenen bu özellik yakın zamanda platformda yerini alacak. Menüdeki seçenekler şu şekilde: otomatik, yüksek kalite, veri tasarrufu ve gelişmiş. Gelişmiş ayarını seçerseniz 144p’den 1080p’ye kadar bir çözünürlüğü seçebiliyorsunuz. Seçtiğiniz çözünürlük siz değiştirmedikçe aynı kalacak. Çözünürlük tercihi özelliğini deneyimleyebilmek için YouTube beta programına kayıt olmalısınız. Eğer beta kullanıcısı olmak istemiyorsanız bu özelliğin herkese açık olarak yayımlanmasını beklemek zorundasınız. Bu da birkaç gün ya da birkaç hafta beklemek demek.


Google Chrome ve YouTube QUIC özelliği ile hızlanacakGoogle Chrome ve YouTube QUIC özelliği ile hızlanacak
YouTube kısa videolar için özel filtre test etmeye başladıYouTube kısa videolar için özel filtre test etmeye başladı
YouTube Covid-19 politikasını yeniden güncellediYouTube Covid-19 politikasını yeniden güncelledi

PAYLAŞ