YouTube Covid-19 politikasını yeniden güncelledi - Haberler - indir.com

YouTube Covid-19 politikasını yeniden güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-15 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Müzikseverlerin en çok kullanıldığı platform olan YouTube, son zamanların en büyük sorunu olan COVID-19 hakkında yanlış bilgilerin yayılmamasına önem gösteriyor. Geçtiğimiz günler içerisinde YouTube, salgın aşısı hakkında ortaya çıkan yanıltıcı içerikleri kaldırarak koronavirüs yanlış bilgilendirme politikasını güncelledi. 

Aylık ziyaretçi sayısı neredeyse 2 milyarı aşan video paylaşım platformu, artık Dünya Sağlık Örgütü veya yerel sağlık yetkililerince oluşturulan “uzman fikir birliği” ile çelişen içerikleri platformdan kaldıracak. Söz konusu yasaklamaların arasında, aşının bir insanı kısır bırakabileceği ya da öldürebileceği gibi iddialar da yer alıyor.

YouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesini güçlendiriyorYouTube Music, ‘Keşfet’ sekmesini güçlendiriyor

YouTube, COVID-19 içeriklerine dikkat ediyor

YouTube, daha önceden sadece yanlış koronavirüs kuralları ve tedavileri hakkında içerikleri yasaklıyordu. Fakat geçtiğimiz günlerde yayınlanan güncelleme ile beraber özellikle aşı ile ilgili yanıltıcı içeriklere önem verdiğini gösterdi. şirket tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamalardaki resmi sayılara göre, Şubat ayından bugüne korona virüs hakkında 200.000'den fazla aslını yansıtmayan içerik platformdan kaldırılmıştı. Yapılan bu politika değişikliği ile beraber platform üzerinde yer alan en büyük teknoloji şirketlerinin bile yoğun incelemelerle karşı karşıya kaldıkları biliniyor. 

Konu hakkında araştırmalarda bulunan araştırmacılar, virüs aşısı için çalışma rekabetine girdikçe, pek çok platformda da yanlış bilgiler ortaya çıkmaya başlıyor. Bu yılın ilk aylarında YouTube, Plandemic isimli ve içeriğinde COVID-19’un planlı bir salgın olduğunu iddia eden videoları engellemekte oldukça zorlanmıştı. Facebook tarafından geçtiğimiz Salı günü yapılan açıklamada insanlara aşı hakkında yanlış bilgi veren ve onları caydıran reklamlara izin vermeyeceğini duyurmuştu. YouTube ise zaten geçtiğimiz sene aşı karşıtı videolarda reklam yayınlanmasını durdurmuştu. YouTube tarafında aşılama karşıtı herhangi bir içerik zararlı içerik olarak kabul ediliyor. Devletler yetkilileri ise büyük teknoloji şirketlerine bu konular hakkında çoktan baskı yapmaya başladı. Geçtiğimiz sene Kaliforniya’da bir Demokrat temsilci, Google’ın CEO’suna platformlarında bulunan yanıltıcı içeriklerin kaldırılmasını istediği açık bir mektup yazmıştı.


İlgili uygulamalar
YouTube hakkında az bilinen 9 gerçekYouTube hakkında az bilinen 9 gerçek
YouTube Android sürümünün simgeleri değişiyorYouTube Android sürümünün simgeleri değişiyor
Google Chrome ve YouTube QUIC özelliği ile hızlanacakGoogle Chrome ve YouTube QUIC özelliği ile hızlanacak

PAYLAŞ