Windows 10 arayüzü baştan aşağı değişebilir - Haberler - indir.com

Windows 10 arayüzü baştan aşağı değişebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft'un Windows 10 arayüzünde şimdiye kadarki en büyük değişikliği gerçekleştirmeyi planladığını öne sürdü. Söz konusu bu güncellemenin 2021 yılında yayınlanacağı hakkında söylentiler vardır. Microsoft, Windows 10'u bir işletim sisteminden ziyade bir çevrimiçi hizmet olarak gördüğünü ve bu nedenle de Windows 10'un işletim sisteminin son sürümünü olduğunu duyurduğundan bu yana işletim sistemine büyük veya küçük pek çok güncelleme yayınladı. Bu güncelleme Windows 10'u ilk piyasaya sürüldüğü halinden daha da ileri noktaya taşıdı. 

Microsoft, Windows 10’u güncel tutmak için elinden geleni yapsa da işletim sisteminin arayüzü neredeyse yayınlandığı gün ile aynı tasarıma sahip. Windows Central tarafından aktarılan bilgilere göre Microsoft, gelecek yıl yayınlanacak Windows Cobalt sürümünün bir parçası olacak “Sun Valley” kod adlı proje ile bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Sun Valley, Windows 10’un piyasaya sürüldüğü günden bu yana aldığı ben büyük tasarım güncellemesi olacak. Söz konusu güncelleme ile Başlat menüsünden Dosya Gezgini’ne, Eylem (Bildirim) Merkezi’nden Ayarlar’a kadar arayüzde bulunan hemen her unsur işlevsel ve görsel değişim geçirecek.

Microsoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyorMicrosoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyor

Sun Valley’nin katlanabilir ve çift ekranlı cihazlar için geliştirildiğini belirten Windows 10X'ten tasarım açısından çeşitli izler taşıyacağını, bu nedenle de Microsoft'un işletim sisteminin yeni sürümüyle özellikle tablet modunda ciddi iyileştirmeler gerçekleştirileceğini dile getiriyor. Aynı zamanda yeni arayüz ile birlikte daha fazla uygulamanın karanlık moda kavuşacağını da söylemek mümkündür. Microsoft, söz konusu güncelleme için resmi bir açıklamada bulunmadığı için henüz kesin bir yayınlanma tarihinden söz edemiyoruz. Bununla birlikte tahminler, Windows Cobalt’ın yaz aylarında Insider kullanıcılarıyla buluşacağı, sonbahar aylarında ise tüm Windows 10 kullanıcılarına sunulacağı yönünde. Microsoft hizmetleri üzerinde çalışmalarına hızla devam ederken konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Microsoft, Office PWA konusunda geri adım attıMicrosoft, Office PWA konusunda geri adım attı
Microsoft Teams yeni özelliklere kavuştuMicrosoft Teams yeni özelliklere kavuştu
Microsoft'tan Internet Explorer'ın sonunu hazırlayan adımMicrosoft'tan Internet Explorer'ın sonunu hazırlayan adım

PAYLAŞ