Microsoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyor - Haberler - indir.com

Microsoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 16:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider ismi Microsoft, bazı Windows 10 bilgisayara Office aşamalı web uygulamalarını (PWA'lar) otomatik olarak yüklenmeye başladı ve raporlar, Microsoft'un bunu kullanıcı izni olmadan yaptığı gösteriliyor. PWA'lar, Chrome ve Microsoft Edge gibi tarayıcılar aracılığıyla erişilebilen web tabanlı uygulamalar arasındadır. Microsoft şu anda beş Office uygulaması sunuyor. Bunlar; Word, Excel, PowerPoint, OneNote ve Outlook. Normalde, kullanıcıların bu web uygulamalarına erişmek için bir Microsoft hesabına ihtiyaçları var ve PWA'ların cihazlara Edge veya Chrome kullanarak manuel olarak yüklenmesi gerekir.

Bazı Windows 10 kullanıcıları, işletim sistemine izin vermemelerine rağmen bilgisayarlarının Office web uygulamalarını yüklemek için yeniden başlatıldığını bildiriyor.

Microsoft ırkçılık davasıyla karşı karşıyaMicrosoft ırkçılık davasıyla karşı karşıya

Kullanıcı izni sorulmadan işlem yapılıyor

Microsoft şimdi Windows 10 cihazınıza onay olmadan PWA ekleyecek yeni bir özelliği deniyor gibi gözüküyor. Bu, Microsoft'un Chromium tabanlı Edge tarayıcısının son kararlı güncellemesinden sonra gerçekleştiriliyor. Konu hakkından yayınlanan bir rapor, Microsoft Office PWA'larının Windows 10'da "kullanıcı izni olmadan" otomatik kurulumunun test edildiğini iddia ediyor. Bu durumu iddiadan öteye taşıyan ise Microsoft açıklaması ve bu durumu yaşayan kullanıcılar. Microsoft Insider kullanıcıları için bu testin gerçekleştirildiği belirtse de bazı standart kullanıcılar da aynı durumu yaşadıklarını belirttiler.

Web uygulamaları yerel bilgisayarınızda yer kaplamasa da, kurulumları önceden isteğe bağlıydı. Ancak kullanıcıların deneyimlerine bakılırsa,  Windows 10, kullanıcılardan web uygulamalarını yükleme ve bilgisayarı yeniden başlatma izni istemediği gibi, sistem yeniden başlatmanın ne için olduğunu da belirtmiyor. Kullanıcılar, bir güvenlik güncellemesi yapılacakmış gibi sistem yeniden başlatması yaptıklarını ancak sadece Office PWA'larıyla karşılaştıklarını belirttiler.


Microsoft Edge için iki yeni özellik geldiMicrosoft Edge için iki yeni özellik geldi
Microsoft Android cihazları etkileyen bir fidye yazılımı bulduMicrosoft Android cihazları etkileyen bir fidye yazılımı buldu
Microsoft, Ekim ayında Xbox Game Pass'e gelecek oyunlarMicrosoft, Ekim ayında Xbox Game Pass'e gelecek oyunlar

PAYLAŞ