Microsoft Teams yeni özelliklere kavuştu - Haberler - indir.com

Microsoft Teams yeni özelliklere kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-26 21:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sesli ve görüntülü konferans uygulaması olan Zoom’a rakip olarak Microsoft’un konferans uygulaması Microsoft Teams, yeni bazı özelliklere kavuştu. Bu yeni özellikler arasında gürültü engelleme de yer alıyor. Ayrıca yazılım devi Microsoft, bu yeni güncellemesi ile beraber uygulamanın güvenliğini de artırıyor. Günümüzde yaşanan koronavirüs salgını ile beraber hem iş hem de eğitim sektörü uzaktan çalışma ve eğitime geçiş yapmasına sebep oldu. Bu geçişler ile beraber ise kullanıcıların konferans uygulamalarına olan ilgisi bir anda yükselişe geçti. Bu artış ile beraber konferans uygulamaları arasındaki rekabette ciddi oranda yükselişe geçti. Şirketler ise uygulamalarına yeni özellikler dahil ederek bu rekabet içinde öne geçmek istiyorlar.

Popüler konferans uygulamalarından birisi olan Microsoft Teams de Zoom’a karşı olan mücadelesinde bazı yeni özelliklere daha kavuştu. Bu yenilikler arasında öne çıkan özellik ise sesteki gürültüyü azaltma özelliği oldu. Microsoft, gürültüyü azaltmak üzere yapay zeka desteğinden yardım alıyor.

Microsoft yapay zeka sistemlerini güçlendiriyorMicrosoft yapay zeka sistemlerini güçlendiriyor

Microsoft Teams’e yeni özellikler geldi

Windows Latest’in haberlerine göre Microsoft, Teams’e eklemiş olduğu arka plan gürültüsü engelleme özelliğinde kendi yapay zeka teknolojisini kullanacak. Daha çok vdieo görüntüsünü analiz ederek arka planda üretilen sesleri en aza indirgemeye yarayacak. Gürültü engelleyicisinin kısıtlayacağı sesler arasında ise kalem sesler, fan sesleri, fare tıklamaları ve mikrofon problemleri olacak. Bununla beraber yer alan “Yüksek” ayar ile kullanıcılarına istedikleri zaman daha iyi bir gürültü engelleyici özelliğinden yararlanma imkanı sunacak. Bu özellik kapsamında arka planda havlayan köpek yada çocuk seslerini engelleyebilecek. Yeni özellik, Teams uygulamasına Windows 10, 8.1 ve 7 için Kasım ayından itibaren gelmeye başlayacak. Özelliğin Android ve iOS uygulaması için ise ne zaman sunalacağı henüz bilinmiyor.

Ayrıca gürültü engellemenin yanı sıra Microsoft Teams, masaüstü tarafından tam ekran moduna da kavuştu.


Microsoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyorMicrosoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyor
Microsoft, Office PWA konusunda geri adım attıMicrosoft, Office PWA konusunda geri adım attı

PAYLAŞ