Microsoft, Office PWA konusunda geri adım attı - Haberler - indir.com

Microsoft, Office PWA konusunda geri adım attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-21 23:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Microsoft, Office'in aşamalı web uygulamalarını kullanıcı izni olmadan cihazların başlat menülerine yüklemekle suçlandı. Microsoft, bunun "bir hata" olduğunu ve geçişi durduracaklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta bazı Windows 10 işletim sistemi kullanıcılarının istemeden maruz kaldıkları bir konu hakkında Microsoft'tan resmi açıklama geldi. Kullanıcı izni istemeden Office'in için web uygulamalarını gizlice yükleyen bir Windows 10 güncellemesini zorlamakla ilgili tartışmalara yol açan Microsoft, bunun kısmen bir hata olduğunu ve işlemi duraklattığını söyledi.

Android 11 güncellemesiyle yenilecek akıllı telefonlarAndroid 11 güncellemesiyle yenilecek akıllı telefonlar

"Geçiş" duraklatıldı

Verge'de yayınlanan bir rapora göre MicrosoftMicrosoft Office uygulamaları için aşamalı web uygulamalarını (PWA) Başlat Menüsüne getiren "geçişi" duraklatacağını ve bu sorunun bir hatadan dolayı meydana geldiğini ifade etti.

Her ne kadar Microsoft konuya dair bir açıklama yapmış olsa da pek ayrıntılı bir açıklama olduğu söylenemez. Bu konu için genel olarak bir 'hata' diyen Microsoft'un, kullanıcı izni olmadan cihazları güncellemeye zorlayıp tekrar başlatması, başlat menüsünü bir reklam panosu olarak görmesi ve Office PWA'lara tıklandığında tarayıcı tercihi sorulmadan otomatik olarak Edge'de açması kullanıcılar tarafından rahatsız edici bulundu.


Shazam Android için yeni özellik sunuyorShazam Android için yeni özellik sunuyor

PAYLAŞ