WhatsApp Web'e giriş esnasında QR kodun çalışmama sorunu - Haberler - indir.com

WhatsApp Web'e giriş esnasında QR kodun çalışmama sorunu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-26 14:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok tercih edilen sohbet uygulaması olarak seçilen Whatsapp, bildiğiniz üzere kullanım açısından son derece kaliteli olup kullanıcıların beklentilerini karşılayacak düzeydedir. Gelişmiş düzeyde özelliklerin yanı sıra aynı zamanda kullanım alanları olarak da son derece farklı alanlarda tercih edilmektedir. Şöyle ki bilgisayarınızdan da Whatsapp uygulamasına erişim sağlayabilir ve çalışma esnasında arkadaşlarınızla sohbet etmeye de devam edebilirsiniz. Bilgisayarınızın tarayıcısı üzerinden Whatsapp Web sitesine giriş yapın ve ardından akıllı cihazınızdan Whatsapp uygulamasını açarak ayarlar kısmında yer alan QR kodunu okutun. Son zamanlarda birçok kullanıcı Whatsapp Web uygulamasının QR kodunun çalışmama sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Söz konusu bu sorunun çözümü mümkün olup anında ortadan kaldırılacaktır. 

Whatsapp Web QR kod çalışmıyor sorunu

Whatsapp sohbet uygulamasını bilgisayarınızın tarayıcısı üzerinden açarak çalışma esnasında arkadaşlarınızla da sohbet edebilirsiniz. Whatsapp Web kullanımı esnasında birçok kullanıcı Whatsapp  Web QR kodunu akıllı cihazları ile taramaya çalıştıklarında telefonun tarama işlemini başarılı bir şekilde yapamadıklarını görüyorlar. Şöyle ki, kimi kullanıcılar akıllı cihazların kameralarını 90 ya da 180 derece döndürmeleri halinde ve QR kodu bu şekilde taramanın işe yarayacağını düşünüyor. Fakat yapılan bu denemeler maalesef ki sonuç vermedi. 

Whatsapp Web kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bilgilerWhatsapp Web kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bilgiler

 Konu ile ilgili önerilen çözümler arasında Chrome tarayıcısını kullanmak vardır. Fakat, yaşanan sorun hakkında işe yaradığı görülen en iyi çözüm giriş sayfasında zoom yapmak olacak. Yapılan bu işlem Whatsapp üzerinde akıllı cihazınızın QR kodu tarama sorununa bulunan en iyi çözümdür. Tarama esnasında bazı akıllı cihazların kameraları yeteri kadar net algılamıyor ve düşük ışığın olduğu ortamlarda kodu taramak her zamankinden daha da zor oluyor. Bu gibi durumlarda yakınlaştırmak ve ortamı aydınlatmak doğru bir tercih olacaktır. 

Rotation Locker'da çözümler arasında

Rotation Loacker, Whatsapp Web'in kod okumama sorununa çözüm olarak görülen bir durumdur. Bunun için ilk olarak Whatsapp Web adresine giriş yapın ve QR kodun açılmasını bekleyin. Daha sonra ise klavyeniz üzerinden CTRL ve + tuşlarına basarak ya da mevcut tarayıcınızın arayüzünü kullanarak sayfanın yakınlaştırma işlemini gerçekleştirin. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz de ekranda karşınıza çıkacak olan kod eskisinden çok daha büyük görünecek ve taranma işlemi çok daha kolay olacaktır. 

Konu ile ilgili diğer bir çözüm ise akıllı cep telefonunuzun ekranında oryantasyonunı değiştirmek ve geniş bir ekran belirlemek olacak. Rotation Loacker uygulamasının sunduğu işlemlerden faydalanarak tarama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ekranda yer alan menüler yatay pozisyonda sabitleniyor ve ekranda yer alan kod taranmaya çalışıldığı anda WhatsApp anında çalışmaya başlıyor. Sayfaya bağlanma işlemini gerçekleştirdikten sonra akıllı cihazınıza dönerek bu özelliği kapatabilirsiniz. Vermiş olduğumuz bu ipuçlarını kullanarak WhatsApp hesabınızı tarayıcınız üzerinden açarak sohbet işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gerek akıllı cihazınızı gerek uygulamalarınızın kullanımını geliştirmek için size sunulan seçeneklerden faydalanmanız mümkündür. Özellikle WhatsApp uygulamasını çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanmak mümkündür. WhatsApp Web ile uygulamanızı bilgisayarınız üzerinden de kullanabilirsiniz. 

 


WhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucuWhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucu
WhatsApp Web, QR kodla nasıl bu kadar hızlı gerçekeştiriliyor?WhatsApp Web, QR kodla nasıl bu kadar hızlı gerçekeştiriliyor?
WhatsApp Web Nedir Ne İşe Yarar?WhatsApp Web Nedir Ne İşe Yarar?

PAYLAŞ