Whatsapp Web kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bilgiler - Haberler - indir.com

Whatsapp Web kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bilgiler

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-23 16:42:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Whatsapp'ın bilgisayar uygulaması olan Whatsapp Web kullanımı oldukça yaygın. Özellikle bilgisayar üzerinde yoğun çalışan insanlar, Whatsapp'ı genellikle bilgisayar üzerinden kullanmayı tercih ediyor. Uygulama kullanımını bilgisayar üzerinden yapmayı tercih edenler için, Whatsapp Web'in daha kolay kullanım için sunduğu bazı ipuçları bulunuyor. Bu ipuçlarını sıralarsak;

1-Whatsapp Web klavye kısa yolları

Uygulama üzerinden yapacağınız herhangi bir işlemi klavye kısa yolları ile daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

  • Ctrl + N: Yeni Sohbet
  • Ctrl + Shift + Ğ: Sonraki Sohbet
  • Ctrl + Shift + Ü: Önceki Sohbet
  • Ctrl + E: Sohbet Arşivi
  • Ctrl + Shift + M: Sohbeti Sessize Al
  • Ctrl + Backspace: Sohbeti Sil
  • Ctrl + Shift + U: Okundu Olarak İşaretle
  • Ctrl + Shift + N: Yeni Grup Oluştur
  • Ctrl + P:  Profilimi Göster

Emojileri yazarak bulma

Sohbet esnasında emoji bulmak için emoji listesine girmenize gerek yok. Tüm emojileri yazarak bulabilir ve sohbete ekleyebilirsiniz. Bunun için :lol,  :love gibi yazma seçeneklerini kullanabilirsiniz. Bu gruba dahil olan emojiler, kısa yolunu yazdığınız takdirde karşınıza çıkar.

Aynı bilgisayarda birden fazla hesap açabilirsiniz

Normal şartlarda bir bilgisayar üzerinde birden fazla Whatsapp hesabı açılamıyor. Fakat birkaç küçük yöntemle, birden fazla hesap açmanız mümkün. birden fazla hattı olanlar için oldukça iyi olabilecek bu yöntem için izleyeceğiniz yollardan bir tanesi; gizli pencere ya da farklı bir tarayıcı kullanmak. Bir diğer yol ise dyn.web.whatsapp.com adresinden hesabınıza giriş yapmak.

Mesalarınızı mavi tik olmadan okuyabilirsiniz

Whatsapp Web'in sıkıntılarından birisi, mesajlarınızı direkt olarak açması ve sizin önceden mesajı kontrol etmenize izin vermemesi. Fakat gelen bir mesajı mavi tik olmadan okumanız için de bir yöntem var. Bunun için, whatsapp web'in yanında bir not defteri penceresi açın ve ikisini yan yana koyacak şekilde boyutlandırın. Mesajı okumak istediğiniz zaman imleci not defterinde bekletin. Sohbet penceresine basmadığınız takdirde mesaj mavi tik olmayacaktır.

Mesajların ön izlemesini açın

Benzer bir probleme başka bir çözüm de ön izlemeleri açma. Eğer mesajınızı mavi tik yapmadan önce okumak isterseniz, ön izlemesini açmanız yeterli. Böylece sohbet penceresine girmeden, mesajı görme imkanınız olacak. Ayarlar ' Bildirimler ' Sesler ' Masaüstü Uyarıları ve Önizlemeleri Göster adımlarını izleyerek, özelliği aktifleştirebilirsiniz.





PAYLAŞ