WhatsApp Web, QR kodla nasıl bu kadar hızlı gerçekeştiriliyor? - Haberler - indir.com

WhatsApp Web, QR kodla nasıl bu kadar hızlı gerçekeştiriliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-04 09:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Daha önceden WhatsApp Web’e giriş yaparken QR kodun aşırı hızlı bir şekilde tarandığını dikkatinizi çekmiştir. Herkesin kafasında ise şu soru işareti bu nasıl oluyor? Bu WhatsApp sayesinde mi oluyor yoksa kullandığınız telefon sayesinde mi oluyor?

Şayet sizde benim gibi gün içerisinde bilgisayar ile çok fazla haşır neşir olan biriyseniz akıllı telefona her daim bakma fırsatı bulamayabilirsiniz. Fakat gün içerisinde size gelen mesajlar gerek olsun iş yerinizden gerek olsun ailenizden ya da sosyal amaçla iletişimimizi de sürdürmemiz gerekiyor. Bu anlamda WhatsApp Web bizim imdadımıza yetişen kurtarma ekibi oluyor.

QR Kod Tehlike Saçıyor!QR Kod Tehlike Saçıyor!

Başkasının WhatsApp hesabına nasıl girilir

QR Kodu nasıl okutulur

Sizde daha önceden kullandıysanız şayet WhatsApp Web’e giriş yapmak, akıllı telefondan uygulamayı açmak kadar çok kolay. Bunun için yapmanız geren tek şey ise WhatsApp Web internet sitesini giriş yaptıktan sonra WhatsApp uygulamasına web sitesinin göstermiş olduğu QR kodunu taramak. Bu okumayı da gerçekleştirdikten sonra WhatsApp sohbetleriniz masaüstüne taşınmış oluyor.

QR Kodu çok hızlı okunuyor

Daha önceden şayet WhatsApp Web kullandıysanız uygulamanın WhatsApp’ın ekranda görünen QR kodunu çok hızlı bir şekilde taradığını ve hemen onayladığına şahit olmuşsunuzdur. Hatta ve hatta çoğu zaman daha kodu taramak için kamerayı getirirken koda tam oturtmadan WhatsApp Web’e giriş oluyor.

Kodu okuttuktan hemen sonra sohbetler açılıyor

Siz WhatsApp Web’i açtığınız zaman ekrana çıkan kod direkt olarak WhatsApp sunucularına ulaşıyor. Siz mobil uygulama WhatsApp’ı açıp kodu tarattıktan sonra kamera sayesinde taranan kod, WhatsApp sunucularına gönderiliyor ve her an sunucu da olan WhatsApp Web kodu ile eşleştiriliyor. Eşleşme sağlandığı zaman ise başarı ile giriş sağlanmış oluyor.


iPhone Google Chrome İle QR Kod TaramakiPhone Google Chrome İle QR Kod Taramak
Pazar tezgahlarına gelecek QR kod ile sebze ve meyvelerin fiyatı öğrenilebilecekPazar tezgahlarına gelecek QR kod ile sebze ve meyvelerin fiyatı öğrenilebilecek

PAYLAŞ