WhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucu - Haberler - indir.com

WhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-18 13:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

WhatsApp’ı bilgisayarda online olarak kullanmak isteyenlere yönelik sunulan WhatsApp Web, oldukça kullanışlı. Eğer siz de bu sürümü tercih edenlerdenseniz, WhatsApp Web kullanıcılarına özel 7 ipucu ile kullanımınızı daha etkin hale getirebilirsiniz.

Whatsapp Web nasıl kullanılır?

Whatsapp kullananlara kötü haber. İstenilmeyen o özellik gerçekleştiWhatsapp kullananlara kötü haber. İstenilmeyen o özellik gerçekleşti

1. Klavye kısayolları ile hızlı çalışın

WhatsApp Web kullanımında klavye kısayollarını kullanırsanız, daha hızlı bir şekilde uygulamayı kullanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki kısayolları deneyebilirsiniz.

Ctrl + N: Yeni Sohbet

Ctrl + Shift + Ğ: Sonraki Sohbet

Ctrl + Shift + Ü: Önceki Sohbet

Ctrl + E: Sohbet Arşivi

Ctrl + Shift + M: Sohbeti Sessize Al

Ctrl + Backspace: Sohbeti Sil

Ctrl + Shift + U: Okundu Olarak İşaretle

Ctrl + Shift + N: Yeni Grup Oluştur

Ctrl + P:  Profilimi Göster

2. Klavyeden emoji ekleme

Sohbetlerinizde emojisiz olmaz diyenlerdenseniz eğer emoji aramak yerine emojileri klavye ile yazabilirsiniz. Her emoji için WhatsApp’ta bir kısayol kullanıldığı için sık sık kullandığınız emojilerin kısayollarını öğrenebilirsiniz. :love ya da :th ile emoji göndermek oldukça kolay.

3. Emoji dönüşümünü iptal edebilirsiniz

Eğer kodlarla çalışıyorsanız ya da emoji kısayollarını metin olarak göndermeniz gerekiyorsa, otomatik olarak yazıların emojiye dönüşmesi can sıkıcı olabilir. Bunun için ise WhatsApp Emoticon Preserver eklentisini kurmanız gerekir. Sırasıyla Tampermonkey ve WhatsApp Emoticon Preserver kurumlarını yaptıktan sonra yeniden WhatsApp Web sayfasını açmanız yeterli.

4. Aynı Bilgisayarda Birden Çok WhatsApp Hesabı Kullanın

Çok hesabı aynı bilgisayar üzerinde kullanmak zorunda olan kişiler için de çözüm mevcut. Bunun için yapılacak tek işlem, tarayıcıların gizli modunu kullanmak. Böylece tek bir bilgisayarda tek tarayıcı üzerinden 2 WhatsApp Web sayfası açabilirsiniz. Üstelik daha fazla gerekiyorsa farklı tarayıcılarda da aynı şekilde işlemlerinizi sürdürebilirsiniz.

5. Mesajları mavi tik olmadan okuyun

WhatsApp Web’in bir diğer avantajı ise mesajları okuduğunuzu karşı tarafa bildirmeden yapabilirsiniz. Bunun için bilgisayarda ikinci bir programı açarak iki pencereyi yan yana koymanız gerekiyor. Bu işlemlerin ardından ise kimden gelecek mesajları okumak istiyorsanız WhatsApp Web’te o kişinin sohbet penceresini açık bırakın ve diğer uygulamaya geçiş yaparak işlerinizi yapmaya devam edin. WhatsApp Web sayfasına tıklayana kadar okundu bilgisi karşı tarafa gitmeyecektir.

6. Mesaj önizlemelerini görme

WhatsApp Web arka planda çalıştığı süre içerisinde bildirim görmek isteyenler için WhatsApp ayarları gerekli seçeneği sunuyor. Bunun için WhatsApp Web > Ayarlar > Bildirimler bölümüne gittikten sonra Sesler > Masaüstü Uyarıları ve Önizlemeleri Göster seçeneklerini işaretlemeniz yeterli.

7. Sesi ayarlama ve ses oynatma hızını değiştirme

WhatsApp Web’te aynı zamanda ses üzerinde de değişiklik yapabilmek mümkün. Ses seviyesini ve seslerin oynatma hızını değiştirmeye ihtiyacınız varsa bunun için Zapp adındaki eklentiyi kullanmanız gerekiyor. Eklenti kurulumu sonrasında ses için gerekil değişiklikleri kolayca yapabilirsiniz.


WhatsApp İçin Yönlendirilen Mesajları Önizleme Özelliği GeliyorWhatsApp İçin Yönlendirilen Mesajları Önizleme Özelliği Geliyor
WhatsApp iOS İçin Herkese Açık Beta BaşlatıldıWhatsApp iOS İçin Herkese Açık Beta Başlatıldı

WhatsApp sesli arama özelliği videosu


PAYLAŞ