iPhone Google Chrome İle QR Kod Taramak - Haberler - indir.com

iPhone Google Chrome İle QR Kod Taramak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-04 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

QR kodları akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile beraber uzun yıllardır bizimle varlıklarını sürdürüyorlar. Akıllı telefon modelimiz yada işletim sistemi ne olursa olsun QR kod okuyucusu uygulamasına cihazlarımızda ihtiyacımız olabilir. Bu noktada iPhone cihazlarda bulunan Google Chrome uygulaması ile QR kodu taramak mümkün olabiliyor. Hemen her an lazım olmasada bazı zamanlarda bir QR kod tarayıcısı uygulamasına ihtiyacımız olabiliyor. Ancak artık Google Chrome'a eklenen QR kod tarama özelliği ile diğer tarama uygulamalarının bir gereği kalmamış oluyor.

iPhone cihazı üzerinden Safari yerine tarayıcı olarak Google Chrome'u tercih edenler uygulamanın 56.0.2924.79 versiyon güncellemesi ile beraber yeni eklenen QR kod tarama özelliğine kavuşabilecekler.

Google Chrome İle QR Kodu Nasıl Taranır?

3D Touch Özellikli Cihazlar

QR kod özelliği Google Chrome uygulamasına 3D Touch olarakda kısayol biçiminde eklenmiş durumda. Kullanıcı 3D Touch destekli cihazından Chrome simgesine basılı tuttuğunda açılan Touch menüsünde Scan QR Code seçeneğini görecektir. Bu seçeneğe bastığınızda Google Chrome açılacak ve QR kod tarama sistemi hazır şekilde olacaktır. Bu özelliği ilk kullananlar için uygulama sizlerden kameraya erişim için izin isteyecektir, veriniz. Açılacak QR kamera sisteminde QR kodunuzu çerçeveye denk getirin ve QR koddaki bağlantı otomatik olarak adres çubuğuna yazılacaktır. Aramayı gerçekleştirerek bağlantıya gidebilirsiniz.

3D Touch Olmayan Cihazlar

3D Touch özelliği olmayan telefonlarda ise kullanıcı QR kod tarama özelliğini kullanabilmek için Spotlight'ı tercih edebilir. Arama bölümüne QR code şeklinde arama gerçekleştirdiğinizde Chrome başlığı adında bulunan Scan QR code sonucunu göreceksiniz. Buraya basarak QR kod tarama özelliğine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ