WhatsApp reklam göstermekten vazgeçti! - Haberler - indir.com

WhatsApp reklam göstermekten vazgeçti!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-17 20:50:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhasApp geçtiğimiz dönemlerde açıkladığı reklam gösterme stratejisinden vazgeçti!

Facebook şirketinin çatısı altındaki uygulamalar arasında olan WhatsApp günümüzde dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması haline gelmiş durumda. 2009 senesinde piyasaya çıkan WhatsApp hatırlarsanız ilk dönemlerde kullanıcılardan cüzi bir ücret talep ediyordu. Senelik 0.99 dolar olan bu üyelik ücreti 2014 senesinde Facebook’un platformu bünyesine dahil etmesiyle kaldırılmıştı.

WhatsApp'a da reklamlar geliyor!WhatsApp'a da reklamlar geliyor!

Bu yılın ardından uygulamanın global pazarda büyümesi de oldukça hız kazandı. 2016 senesinde aylık aktif kullanıcı sayısını 1 milyara çıkaran WhatsApp’ın bu başarısı anlık mesajlaşma uygulaması için oldukça iyi olsa da işler Facebook cephesinde pek de öyle değildi. Bu büyümeye rağmen WhatsApp’tan para kazanamayan Facebook 2018 senesinde oldukça radikal bir kararla uygulamadan reklam satma fikrini öne sürdü. Bu şekilde gelir elde etmeyi planlayan şirket reklamları “Hikayeler” servisinde göstermeyi planlıyordu.

WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton istifa etti!

2018 senesinde WhatsApp Başkan Yardımcısı Chris Daniels’in açıklamalarına göre artık kullanıcılar “Hikayeler” bölümünde kişilerinin arasına yerleştirilen reklamlarla karşılaşacaktı. Bu fikrin ana nedeni tabi ki de uygulamadan gelir sağlamak, ve WhatsApp’ı tıpkı Facebook gibi popüler bir reklam platformu haline getirmekti.

Facebook Hikayeler'e reklam dönemi geliyor

Ancak işler Facebook’un sandığı kadar hızlı ve kolay olmadı. Bu gelişme WhatsApp geliştiricilerinin hoşuna gitmeyen bir fikir oldu. WhatsApp’ın kurucu ortağı Brian Acton uzun bir süre Marck Zuckerberg’le savaşı en sonunda Brian Acton şirketten istifasıyla sonuçlandı.

Facebook reklam stratejisini ilerleyen zamanlarda gündeme getirebilir

Şirkette yaşadığı zorlu süreçlerden dolayı Facebook’un kullanıcıların hayatlarından silinmesi gerektiğinde açıklama yapan Brian Acton şirketin reklam politikasını sert bir dille eleştirmişti.

WhatsApp'tan radikal değişiklik

WhatsApp reklam stratejisinin nasıl ilerleyeceği hala merak konusuyken bugün “Wall Street Journol”un yayınladığı rapor durumun tersine döndüğünü düşündürüyor. Yayınlanan raporda yer alan bilgilere göre Facebook şimdilik WhatsApp’ta reklam göstermekten vazgeçmiş gibi görünüyor. Çünkü raporda Facebook, WhatsApp’a reklam entegre edebilmek için kurduğu ekibi kısa bir süre önce dağıttığı yer alıyor.

Tabi bu durum Facebook’un WhatsApp reklam düşüncesini tamamen rafa kaldırdığı anlamına gelmiyor. Şuanda odağını müşterilerle işletmeleri en hızlı ve kolay bir şekilde iletişim sağlaması yönünde çalışmalar yapan şirket ilerleyen dönemlerde aynı projeyi yeniden düşünebilir.


Facebook, yenilediği masaüstü tasarımını sınırlı kullanıcıda test ediyorFacebook, yenilediği masaüstü tasarımını sınırlı kullanıcıda test ediyor
Facebook üçüncü parti sitelere girişlerde bildirim gönderecekFacebook üçüncü parti sitelere girişlerde bildirim gönderecek

PAYLAŞ