WhatsApp'a da reklamlar geliyor! - Haberler - indir.com

WhatsApp'a da reklamlar geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-06 10:29:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Reklam politikası ile öne çıkan Facebook, yaşanan gelişme ile beraber dünyanın en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ta reklam göstermeye başlayacak. Şirketin 2012 yılında WhatsApp kullanıcılarına vermiş olduğu sözü bozarak artık kullanıcılara reklam göstermeye hazırlanıyor. Uygulamaya gelecek olan güncelleme ile beraber servisin “Durum“ özelliği kısmında reklamlar gösterilmeye başlanacak. Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook’un ana sayfası, içerikleri ve videolarında dahi reklamlar görüyoruz. Ancak öyle ki Facebook’un bu zamana kadar hiçbir ücret almadığı ve reklam göstermediği WhatsApp platformuna da reklam getireceği belli oldu.

WhatsApp’ta reklam gösterilmeye başlanacak

2020'de WhatsApp'ın desteğini keseceği cihazlar2020'de WhatsApp'ın desteğini keseceği cihazlar

Uzun yıllardır Facebook’un bünyesinde olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Facebook’a dair izler kazanmaya devam ediyor. Şirket şimdi ise uygulama üzerinden kullanıcılarına reklam gösterecek. 1.5 milyar gibi yoğun bir kullanıcı topluluğuna sahip olan WhatsApp, bu noktada kişi ve gruplar ile kolay bir mesajlaşma imkanı sunuyor. Ancak Facebook, reklam özelliğini WhatsApp için sunarsa, bu noktada kullanıcılar bu durumdan hiçte memnun kalmayacak gibi duruyor.

Gelecek olan güncelleme ile beraber kullanıcıların hikaye paylaştıkları “Durum“ sekmesinde reklamlar  gözükmeye başlayacak. Birçok kullanıcı yorumuna göre ise WhatsApp’ın reklam göstermeye başlaması ile beraber platformu bırakacaklarını belirttiler. Kullanıcıların bu kadar sinirlenmesinin sebebi olarak ise şirketin 2012 yılında vermiş olduğu iki büyük söz bulunuyor. Bunlar platformu gelir amaçlı kullanmamak ve kullanıcı verisi toplamamaktı. Ancak 2014 yılından beri sözler tutulmaya devam edilirken, artık bu sözlerin bir anlamı kalmamışa benziyor.

Uygulamaya reklam gelmesi ile beraber bu durumda Facebook’un kullanıcı verisi toplayacağı da anlamına geliyor. Öyle ki reklam çalışma algoritmasında kullanıcı verilerinin çok büyük bir önemi bulunuyor. WhatsApp’a gelecek olan yeni güncellemeden ancak reklam verenler memnun kalacak gibi duruyor. Bakalım bu reklam özelliği nasıl tepkilere sebep olacak göreceğiz.


WhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellikWhatsApp Web'de olup WhatsApp’ta olmayan 4 özellik
WhatsApp, yılbaşı arifesinde gönderilen mesaj sayısıyla rekor kırdıWhatsApp, yılbaşı arifesinde gönderilen mesaj sayısıyla rekor kırdı

PAYLAŞ