Facebook üçüncü parti sitelere girişlerde bildirim gönderecek - Haberler - indir.com

Facebook üçüncü parti sitelere girişlerde bildirim gönderecek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 21:50:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Birçok kullanıcı internet sitelerine giriş yapmak için kayıt oluşturmak yerine Facebook hesabını kullanarak giriş yapmayı tercih ediyor. Popüler sosyal medya platformu Facebook, artık bu şekilde giriş yapılması halinde kullanıcılarına bildirim gönderecek. Bu sayede kullanıcıları bu durumdan haberdar etmiş olacak. İnternet dünyasının büyümesi ile beraber, internet sitelerinde birçok değişiklik görür olduk. Bunlar biri de artık alıştığımız üzere, farklı internet sitelerinde, birçok mobil oyunda ya da akıllı telefon uygulamasına giriş yaparken giriş seçeneklerinden biri de Facebook oldu. Bu durumlarda Facebook'u giriş seçeneği olarak görmeye bir hayli alışkınız. 

Sık sık güvenlik sorunları ile karşı karşıya kalan ve bu nedenle çalışmalarına da hız kesmeden devam eden Facebook, kullanıcılarına ne kadar bilgi paylaşmak istediklerine dair yardımcı olacak seçenekler sunuyor. Bunun ilk adımı olarak da üçüncü parti uygulamalara giriş yapmak için kullanıcılara bildirim göndererek onları konu hakkında bilgilendirmek olacak. Facebook tarafından gönderilen bu bildirim içerisinde hangi uygulamaya ya da hangi siteye giriş yapıldığına dair bilgi yer alacak. Bu şekilde işlemleri takip edebilir ve hatta hesabınıza erişimi dahi kaldırabilirsiniz. 

Instagram 4 yeni özelliği test ediyorInstagram 4 yeni özelliği test ediyor

Facebook güvenlik için önlemler alıyor

Sık sık gündemde güvenlik sorunları ile anılan Facebook bu konu hakkında uslanmış olacak ki artık daha dikkatli davranıyor. Bunun ilk ayağını da uygulamalarda ve internet sitelerinde giriş esnasında kullanılan Facebook bilgilerinden görüyoruz. Facebook bilgileri ile kullanılarak giriş yapmak artık o kadar kolay hale geldi ki ciddi sayıda insanın arklı sitelere ya da uygulamalara giriş yapmak için ana yöntemi bu olmuş durumdadır. Bu kolaylık son derece ilgi çekiyor olsa da bu durum aslında potansiyel bir tehlikeden ibarettir. Giriş yapmış olduğunuz site ya da uygulama profil bilgilerine erişim sağladığında hem onlara kendi bilgilerinizi vermiş oluyorsunuz hem de Facebook da sizin hakkında bir şeyler daha öğrenmiş oluyor. 

Birçok kullanıcı aslında Facebook platformunun hangi platformlara sahip olduğunu ve kullanıcılar hakkında ne kadar veriye sahip oldukları hakkında bir fikre sahip değildir. Geçtiğimiz yıl ekim ayı içerisinde yapılan bir çalışma, birçok kişinin Instagram ve WhatsAPP platformunun dahi Facebook şirketin ait olduğu bilmediği orta çıkarıldı. Buna ek olarak bir başka çalışmada kullanıcıların dörtte üçünün Facebook şirketinin kullanıcıları hakkında sahip olduğu bilgi miktarından haberdar olmadığı ve öğrendiklerinde ise bu durumda da rahatsız olduklarını ortaya çıkardı. 

Facebook veri gizliliği üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz yıl içerisinde Facebook, 2018 yılında yaşamış olduğu skandallardan sonra genel stratejisini mevcut elinde olan kullanıcıları tutmak ve gelişim sağlayarak yeni kullanıcılar kazanmak olarak dile getirmiştir. Şirketin yazılım mühendisleri arasında yer alan Puxuan Q, yeni özelliği duyurduğu açıklaması ile beraber "İnsanların bilgilerinin mahremiyeti ve ilgili bilgileri konusunda hassasiyetleri olduğunu anlıyoruz ve ürünlerimizi bu görüşlerini onurlandıracak, adımlar atacak şekilde geliştiriyoruz” ifadesini kullandı. Yapılan yenilikler ile beraber Facebook platformunun daha güvenilir hale getirilmesi bekleniyor. 

 


Deli gibi yatırım yapılan Facebook Gaming pazar payı ile dikkatleri üzerine çektiDeli gibi yatırım yapılan Facebook Gaming pazar payı ile dikkatleri üzerine çekti
Facebook karanlık mod desteği geliyorFacebook karanlık mod desteği geliyor
Instagram’ın ‘Yanlış Bilgi’ özelliği çok can yakacakInstagram’ın ‘Yanlış Bilgi’ özelliği çok can yakacak

PAYLAŞ