Facebook Hikayeler'e reklam dönemi geliyor - Haberler - indir.com

Facebook Hikayeler'e reklam dönemi geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-27 13:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya hesabı Facebook, Instagram’dan sonra şimdi Facebook’taki hikayelere de reklam almaya başlıyor.

Sosyal medya devi Facebook, son zamanlarda yaşadığı olumsuzluklara rağmen, birtakım yenilikler ve güncellemelerle, camiada varlığını sürdürmeye devam ediyor. Hala oldukça yüksek kullanıcı sayısına sahip olan Facebook, aynı zamanda bilindiği üzere Instagram ve Whatsapp gibi yine popüler sosyal ağlarının da sahibi. Geçtiğimiz yıl içerisinde, Instagram Hikayeler’de bir değişiklik yapılmıştı ve Hikayeler arasında reklamlar çıkmaya başladı. Bu yenilik, marka sahipleri için oldukça olumlu geri dönüşlerin alınmasını sağladı. Facebook, bu geri dönüşleri göz önünde bulundurarak, aynı özelliği şimdi de Facebook Hikayeler’le reklam verenlere sunuyor.

Markalar, artık Facebook üzerinden de insanlara ulaşacak

Markaların görünürlüğü bilindiği üzere reklamlarla sağlanıyor. Bu reklamlar ne kadar insana ulaştırabilirse, markalar da kendisini o kadar tanıtmış oluyor. Instagram’da Hikayeler arasında çıkan reklamlar, oldukça fazla insana ulaşılmasını sağladı. Artık reklam verenler, Facebook hikayeleri de kullanarak, ulaştığı insan sayısını daha da katlayabilecek. Reklam verenler, Facebook’a reklam verdikleri takdirde, platformun sunduğu tüm ölçümleme ve hedefleme olanaklarından da faydalanmış olacaklar. Ayrıca Instagram’da kullanılan  uygulama indirme, video görüntülemeleri gibi araçları da kullanabilecekler.

Şu an için özellik bazı markalar tarafından test edilebilir durumda. Bu testlerden de markalar olumlu sonuçlar elde edebildiler. Kettle Chips ve KFC gibi markalar, Facebook reklamlarından faydalanarak markalarının yükselişlerine olumlu etkide bulunabildiler.

Markalar açısından bu özellik değerlendirilirse, 300 milyon gibi ciddi sayıda insan, hem Facebook hem de Instagram Hikayeler’i kullanıyor. Bu da 300 milyon insana ulaşabilmek anlamına geliyor. Ipsos tarafından yapılan araştırmaya bakılırsa; 13 – 54 yaş aralığında 12 ülkede binlerce Facebook kullanıcısı bulunuyor. Her üç kullanıcıdan ikisi de Hikayeler’i düzenli olarak kullanıyor. Bu kullanıcılardan yüzde 63’ü de ilerleyen zamanlarda Hikayeler özelliğini daha aktif kullanacaklarını söylüyorlar. Yüzde 62’si de bir marka ya da herhangi bir ürünün, hikayede dikkatlerini çektiğini dile getiriyor. Buna bağlı olarak, kullanıcılar anlaşılması kolay, indirim ya da promosyon içeriğine sahip, yeni ürünlerin tanıtımını yapan kendilerine önerilerde bulunan hikayeleri tercih ettiklerini söylüyorlar.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ