Facebook, yenilediği masaüstü tasarımını sınırlı kullanıcıda test ediyor - Haberler - indir.com

Facebook, yenilediği masaüstü tasarımını sınırlı kullanıcıda test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 00:08:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sosyal medyalar arasında adeta bir dev isim haline gelen Facebook, platformun masaüst versiyonu için uzun süredir yeni tasarımlar için test süreci geçiriyordu. Facebook platformunun bu yeni özellikleri tüm kullanıcılara sunması ise bahar ayını bulacak gibi gözüküyor. Şirket, geçtiğimiz yıl içerisinde dev platformun masaüstü versiyonunu olduğundan daha anlaşılır, sadece ve basit bir hale getirmek için çalışmalara başladığını dile getirmişti. Konu ile ilgili elde edilen haberlere göre şirketin test sürecine başladığı söylendi. 

Test süreci sınırlı sayıda kullanıcı ile yapılıyor

Söz konusu bu yeni tasarıma erişebilen kullanıcıların yüzdesi şu an için oldukça küçük ve bu kullanıcılar Facebook platformunun masaüstünde açtıklarında karşılarına yeni tasarımı test etmek isteyip istemediklerini soran bir ekran ile karşılaşıyorlar. Bu ekrandan ne yapmak istediğinize dair bir seçim yapabilirsiniz. Kullanıcı eğer bu yeni arayüzü kullanmayı kabul ederse Facebook, kullanıcıları mobil uygulamaya benzer bir tasarım ile karşı karşıya geliyorlar. 

Facebook Türkiye'de 8 ilde şube açıyorFacebook Türkiye'de 8 ilde şube açıyor

Şirketin geliştirici ekibi tarafından hazırlanan yeni tasarımda mavi bar kısmının beyaz olduğu ve logonun da yuvarlak hale getirilme durumu söz konusudur. Bunun yanı sıra aynı zamanda son zamanların en popüler özelliği karanlık modun da eklendiği Facebook'un yeni tasarımının diğer tasarıma kıyasla daha dağınık olmaktan uzak olduğunu söylemekte mümkündür. Test kullanıcılarını diledikleri zaman eski tasarıma da dönüş yapabilecekleri belirtilirken, kullanıcılar tasarımdaki hata ve eksiklikleri de Facebook ekibi ile iletişime geçerek onlara bildirebilir. Platformun yeni tasarımı ile ilgili test sürecinin 2020 yılının bahar ayında tamamlanması ve yeni tasarımın tüm kullanıcıların beğenisine sunulması da bekleniyor.

 


Facebook ve Instagram siyasi reklamlara müdahale etmeyecekFacebook ve Instagram siyasi reklamlara müdahale etmeyecek
Facebook, Deepfake videoları ile mücadele planlarını açıkladıFacebook, Deepfake videoları ile mücadele planlarını açıkladı
Deli gibi yatırım yapılan Facebook Gaming pazar payı ile dikkatleri üzerine çektiDeli gibi yatırım yapılan Facebook Gaming pazar payı ile dikkatleri üzerine çekti

PAYLAŞ