Twitter'a belirliyeci etiketler geliyor! - Haberler - indir.com

Twitter'a belirliyeci etiketler geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-08 19:11:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Facebook'u ve sosyal medyanın genelini etkisi altına almayı başaran güvenlik ve gizlilik sorunları büyük ölçüde dikkatleri üzerine toplamıştı. Twitter bu durum karşısında Facebook'u büyük ölçüde yara almadan kurtarmıştı. Fakat sosyal medyalar arasından popülerliği yüksek olan Twitter'ın da başında çeşitli problemlerin yer aldığını da unutmamak gerekiyor. Son zamanlarda sosyal medyaların üzerinde yaşanan güvenlik sorunları gündemi oldukça meşgul eden bir durumdur. Özellikle Facebook üzerinde yaşanan güvenlik sorunları yakın zamanda oldukça konuşulmuştu.

Twitter'ın kullandığı özlük ve doğallık üzerine kurulduğu sistem zaman zaman çeşitli sekmelere uğruyor. Kullanıcıların gündem hakkında ya da herhangi bir konu hakkında düşüncelerini belirli kurallar doğrultusunda paylaşmaya imkan tanıdığı Twitter sosyal medya, kullanıcıların en çok tercih ettikleri arasında yerini almayı başarmıştı. Twitter üzerinden paylaşılan içeriklerin yönetimi git gide zorlaştırılmış durumdadır. Bu sorunu ortadan kaldırmak isteyen sosyal medya devi Twitter, uzun diyaloglardaki rolleri daha da belirgin hale getirmek ve göstermek için çeşitli etiketleri test etmeye yönelik çalışmalar üzerinde ilerleme kat ediyor. 

Twitter CEO'su her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin alıyor!Twitter CEO'su her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin alıyor!

Twitter ilk zamanlarında paylaşımları için karakter sınırını 140 olarak belirlemişti fakat daha sonra bunun yetersiz olduğunu fark ederek karakter sayısını 280'e çıkardı. Bu durum ise hem nimet hem de felaket olarak nitelendiriliyor. Mikro blog servisi olarak hizmet veren ve kullanıcıların en çok tercih ettiği sosyal medya olarak karşımıza çıkan Twitter, hızlı bir şekilde paylaşım yapmak için çok kolay olsa da, uzun diyaloglarda ciddi rol karışıklığı durumu söz konusudur. Karakter sayısının artması ile beraber çeşitli diyalogların karışması durumu ortaya çıktı. Bu da şirketin yeni bir çözüm getirmesi gerektirdiği konusunu ortaya getiriyor. Uzun diyaloglar orijinal tweet'in sahibi kolaylıkla unutulabiliyor ve konu temasından uzaklaşıyor. 

Twitter'dan belirleyici etiket

Twitter yaşanan sorunlar karşısında son çalışmalarında diyaloglardaki rolleri çok daha iyi göstermek ve karışıklığın önüne geçmek adına kullanıcı isimlerinin yanına etiket özelliğini getiriyor. Orijinal tweet'in sahibi olan kişinin adının yanına 'Yazar' etiketini ekleyen mikro blog servisi, paylaşılan tweet'in altında girilen yorumlar doğrultusunda oluşturulan diyalog içerisinde yer alan kişilerin yanına ise 'Bahsedilen' etiketini getiriyor. Şirket 'orijinal tweet' etiketini bir süre önce test aşamasından geçirmişti. Oldukça fonksiyonel bir sistem olan orijinal etiket özelliği sayesinde diyaloglar altında orijinal tweet'in sahibi artık kaybolmayacak. 

Ocak ayında başlayan orijinal tweet testleri sonucunda 'orijinal tweet' etiketi oldukça kısıtlı bir gruba sunulmuştu. Bunun karşılığı olarak ise yeni özelliklerin test aşamasında sınır daha da geniş tutulduğu gözüküyor. Test aşamasının kapsamlı olması bu özelliğin yakın zaman içerisinde tüm Twitter kullanıcılarına sunulacağı anlamına geliyor. 

Twitter, “orijinal tweet”, “yazar” ve “bahsedilen” gibi etiketler sayesinde diyalogları kontrol altına almayı ve çok daha düzenli bir sistem oluşturmayı hedefliyor. Bu sayede kullanıcılar çok daha fonksiyonel bir kullanım elde edecekler. Mikro blog servisinin uzun süredir beklenen “tweet düzenleme” özelliğini sunup sunmayacağı ise henüz belirli olan bir durum değildir. Twitter artık bu özellik ile çok daha kullanışlı bir hal alacak. 


İlgili uygulamalar
Twitter'da En Çok Konuşulan Kadınlar Açıklandı!Twitter'da En Çok Konuşulan Kadınlar Açıklandı!
Twitter'ın şaşırtıcı matematik numarasıTwitter'ın şaşırtıcı matematik numarası
Twitter'ın Yeni Uygulaması Twttr İndirme ve Kayıt Olma İşlemleriTwitter'ın Yeni Uygulaması Twttr İndirme ve Kayıt Olma İşlemleri

PAYLAŞ