Twitter'ın şaşırtıcı matematik numarası - Haberler - indir.com

Twitter'ın şaşırtıcı matematik numarası

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-14 13:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Sosyal Medya

Herkes tarafından kullanıcılar ve son derece popüler olan sosyal medya platformu Twitter üzerinde şaşırtıcı bir olay söz konusu oldu. Yüzde hesaplamaları işlemlerinde son derece basit yöntem olarak kullanılan durum, Twitter üzerinde insanları hem şaşırttı hem de gündem de büyük bir sansasyonel yarattı. Hesap makinesi ya da kağıt kalem olmadan matematik işlemleri yapmak herkes için sandığınız kadar kolay bir yöntem değildir. Matematik ile arası iyi olmayan kişiler sayısal işlem yapmak için mutlaka bir yardımcıya ihtiyaç duyuyor. Akıldan sayısal hesaplamalar yapmak adına çeşitli ufak tefek hileler söz konusu. Bu  yöntemleri takip ettiğiniz sürece çok daha kolay bir şekilde işlem yapmayı öğreneceksiniz. Kolay olarak nitelendirilen yöntem olarak herkes tarafından bilinen yüzde hesabı yapma işlemlerinde yer değiştirme yöntemi yapmak. Bu işlem size anında sonucu verecek ve aynı zamanda pratik bir şekilde soruyu çözmenize yardımcı olacak. 

Bu yöntemlerden bir tanesi de yüzdelik hesaplarda yapılan yer değiştirme yöntemi. Temel mantık olarak X’in yüzde Y’si ile Y’nin yüzde X’inin eşit olması mantığına dayanan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. 75’in %4’ünü hesaplamak, herkes için hemen yapılabilen bir işlem değil. Öte yandan 4’ün %75’ini hesaplamak oldukça kolay bir işlem olarak görülüyor. Yer değiştirme işlemi de bu özellikten faydalanıyor. Sayısal işlemler konusunda kendinizi geliştirmek için pratik yöntemler konusunda çeşitli araştırmalar yapabilirsiniz. Bu sayede işinizde de size yardımcı olacak olan işlemlerde pratik zekanızı geliştirmiş olacaksınız. 

Twitter’a saklama özelliği geliyorTwitter’a saklama özelliği geliyor

Yer değiştirme yöntemi sayısal işlemleri çözmek konusunda oldukça faydalıdır. Üstelik yüzde işlemlerinde ilk olarak herkesin aklına gelecek bir yöntemdir. Bu durum herkes tarafından bilinse de Twitter kullanıcıları tarafından yeni keşfedilen bir özellik. Orijinal tweetlere gelen cevaplar da bu durum gözler önüne çıkıyor. Bazı Twitter kullanıcıları bu yöntem hakkında hiç bir fikri olmadıklarını söylerken bazı matematik sevdalıları ise yöntemi bildiklerini dile getirdi. Bazı kullanıcılar ise, bu yöntemi daha yeni öğrendiklerinin yorumunu yaptı. Matematik alanında herkes tarafından bilinen ve kullanılan yer değiştirme yöntemi hakkında Twitter'dan oldukça şaşırtıcı yorumlar geldi. 

Söz konusu pratik yöntem son derece kolay olup genellikle sık kullanıcılar sayılarda işe yarıyor. Örneğin 50’nin %22’sini bulmak istediğimizde 22’nin %50’sini alarak 11 sayısını elde edebiliyoruz. Bununla beraber aynı zamanda 27’nin %36’sı ile 36’nın %27’si aynı zorlukta olacaktır. Bu sorunun cevabı ise 9,72. Bu işlem büyük sayılarda ve küsuratlı işlemlerde sorun çıkarabiliyor. Bu durumlarda ancak matematik alanında başarılı olan kişiler hızla çözüm yapabiliyor. Aksi halde hesap makinesine ya da kağıt ve kaleme ihtiyaç duyulabilir. Tüm bunlara rağmen basit işlemlerde oldukça işe yarayan yer değiştirme yöntemi herkes tarafından da oldukça biliniyor ve kullanılıyor. Kimisi daha yeni öğrense de herkes bu yöntem ile basit işlemleri sonuca kavuşturuyor. Kendinizi basit işlemler konusunda geliştirmek adına yer değiştime yönteminden faydalanarak işlemlerinizi neticeye kavuşturabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar
Gelen Yanıtları Saklama Özelliği Twitter Tarafından Test EdiliyorGelen Yanıtları Saklama Özelliği Twitter Tarafından Test Ediliyor
Twitter’ın Peşine Düşen BlackBerry Patent İhlalini İddia EdiyorTwitter’ın Peşine Düşen BlackBerry Patent İhlalini İddia Ediyor
Twitter CEO'su her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin alıyor!Twitter CEO'su her hafta 10 bin dolarlık Bitcoin alıyor!

PAYLAŞ