Tiktok'a bir rakip daha: Yandex Sloy - Haberler - indir.com

Tiktok'a bir rakip daha: Yandex Sloy

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-15 15:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerin en popüler içerik platformları arasında olan TikTok, ülkemizde de yoğun bir kullanıcı ağına sahip. Kullanıcıların eğlenceli içerikler oluşturmasını sağlayan uygulama bazı ülkelerde kullanım yasağıyla karşılaşsa da büyüme hız kesmeden devam ediyor. Başlarda bu kadar büyüyeceği düşünülmeyen TikTok’un  zaman içerisindeki akıl almaz gelişmesi büyük teknoloji devlerini de bu pazarın içine dahil etti. Son dönemlerde rekabetçi yeni uygulamalarında bu pazara dahil olmasıyla ilerleyen zamanlarda zorlu bir mücadeleye gireceğiniz bildiğimiz TikTok’un karşısına bu defada Yandex bir rakip çıkarıyor. 

Rusya’nın teknoloji devi şirket Sloy adını verdiği yeni uygulamasıyla TikTok’un yeni rakibi oldu. Türkçe’de Rusya katman anlamına gelen bu uygulamanın en önemli özelliği ise arttırılmış gerçeklik teknolojisi. Buna ek olarak arka plan müzikleriyle kullanıcılarına 90 saniyelik videolar oluşturabilme imkanı tanıyan Sloy, şimdilik oldukça kısıtlı bir kitlenin kullanımına açıldı. 

TikTok’un sahibi kazancı ile dikkat çektiTikTok’un sahibi kazancı ile dikkat çekti

Sloy kullanıma açıldı 

Facebook'tan Tiktok'a Rakip Lasso Uygulaması Geliyor

Mobil uygulamalar pazarına henüz yeni giriş yapan Sloy şimdilik sade Rusya’da ki iOS kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Yandex’in bu stratejisinin nedeni bir nevi uygulamayı denemek olduğunu söylemek yanlış olmaz. Sloy’un beta sürümünü yayınlamak yerine uygulamayı öncelikle yerel alandan başlatan Yandex, uygulama hakkında ki geri dönüşleri de birebir kaynaklardan elde etmiş olacak. Sene sonuna kadar global pazarda Android ve iOS cihazları içinde kullanıma sunulması beklenen Sloy’un TikTok ile arasındaki farklardan biri de sahip olduğu yapay zeka teknolojisi. Yapay zekanın öğrenme yeteneğiyle geliştirilen Sloy video çekerken kullanıcılarının kıyafetlerini tanıma ve etiketleme imkanı tanıyor. 

Yapay zeka teknolojisinden besleniyor 

Mark Zuckerberg’den TikTok Açıklaması

Bu sayede videodaki etiketlere tıklayarak benzer kıyafetler ya da benzer stillerin bulunduğu videoları kolayca bulabiliyorsunuz. Bu açıdan baktığımızda sadece eğlenceli bir uygulama olmayacak gibi duran Sloy’un moda tasarımcıları ve giyim mağazaları arasında da bir bağlantı kurabilme gücüne sahip olacak gibi duruyor. Uygulamanın gelişim sürecinde kıyafet tanımlama için geliştirilen yapay zeka teknolojisi tamamen Yandex’e aitken, uygulamanın AR filtreleri Rusya merkezli bir diğer şirket Banuba tarafından geliştirildi. 

Yoğunluklu olarak genç kitleye ve stil sahibi kendini ifade etmek isteyen kullanıcılara hitap ederek hazırlanan Sloy’un daha birçok özellikle gelişeceği aşikar. Ancak sene sonuna kadar global pazara açılacak olan uygulamanın ilerleyen dönemlerde TikTok’a rakip olup olmayacağını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek. 


İlgili uygulamalar
Google sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyorGoogle sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor
TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu?TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu?

PAYLAŞ